top of page
  • antiagingshow1

Kozmetikus ajánló: Fügedi Niki


Kozmetikushoz nemcsak azért járunk, hogy rendbe tegye a bőrünket, hanem azért is, mert vágyunk a kényeztetésre. Az arcmasszázs rituáléjának alkalmával átadhatjuk magunkat a teljes pihenésnek, éppen ezért egy jó kozmetikus keze aranyat ér. Fügedi Niki, a budai Omorovicza szalon munkatársa kedves személyiségével, fantasztikus masszázstechnikájával azonnal leveszi a vendéget a lábáról. Aki egyszer kipróbálta az általa végzett kezelést, szeretné újra megtapasztalni. Ismerjétek meg őt!



Vöröshajú fiatal nő közeli portréje
Fügedi Niki, a budai Omorovicza szalon kozmetikusa

Ha valaki egy jól ismert kozmetikai márkánál dolgozik, meg kell, hogy feleljen a márka elvárásainak. Ismernie kell minden egyes terméket, képzéseken kell elsajátítania a kezeléseket, követnie kell a márka által előírt protokollt, sőt a masszázs esetében a masszázs legfinomabb mozdulatait is pont úgy kell elvégeznie, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Mivel a kozmetikusok nem robotok, a személyiségük, a vendégre történő ráhangolódási képességük a kezelés során idővel előtűnik. Ettől válik egy szépészeti beavatkozás feledhetetlen élménnyé és ezért térünk vissza rendszeresen a kozmetikus kezei közé.


Mikor kezdted a szakmát? Miért döntöttél úgy, hogy kozmetikus leszel?

Egészen kicsi gyerekként már sokat játszottam kozmetikust. Nem emlékszem arra, hogy honnan is tudtam, mit is csinál egy kozmetikus, de a barátnőim arcát sokszor masszíroztam, krémeztem. Aztán a középiskolában a szeplős osztálytársnőmnek adtam tanácsot ahhoz, hogyan tudja a szeplőit halványítani. Ekkor már rendszeresen jártam a drogériákat, hosszasan tanulmányoztam a kozmetikai termékeket. Érdekelt a bőr működése, sokat olvastam róla. Az érettségi után számomra evidens volt, hogy elvégzem a kétéves kozmetikus képzést, belülről éreztem, hogy ezt a szakmát nekem találták ki.


Mikor megkaptad a kozmetikusi okleveledet, hogyan sikerült elindítani a karrieredet?

A mesteremmel nagy szerencsém volt, egy kicsi budapesti kozmetikába kerültem gyakorlatra, ahol fokozatosan tanultam meg a szakma csínját-bínját. Először csak saját modelleken dolgozhattam, aztán a sors úgy hozta, hogy a mesterem lebetegedett és nekem kellett élesben beugranom a helyére. Szerencsére a vendégektől pozitív visszajelzést kaptam, ami jót tett az önbizalmamnak. Később, amikor már saját vendégeim lettek egy másik szalonban, betért hozzám egy új vendég és az arcmasszázsomban felismerte egykori mesterem technikáját. Nem tudta, hogy nála tanultam, magától gondolta ezt. Miután megkaptam az oklevelemet, saját szalonnyitásban gondolkodtam, volt egy-két sikertelen kísérletem, végül úgy döntöttem, nekem sokkal jobban való az alkalmazotti lét. Több kozmetikában is megfordultam, folyamatosan tanultam, képeztem tovább magam. Régi vágyam volt, hogy elkerüljek egy óceánjáró hajóra dolgozni, ezért belevetettem magam az angol nyelvtanulásba és elvégeztem egy Wellness és Spa menedzseri tanfolyamot is. Jelentkeztem egy álláshirdetésre, több forduló után kiválasztottak és 9 hónapot tölthettem egy óceánjáró hajó fedélzetén, mint kozmetikus.


Kozmetikai arckezelés
A kezelés alatt a vendég tökéletesen ellazul

Mit tanultál ott? Milyen tapasztalatokkal tértél haza?

Először is megtanultam nagyon jól angolul. A vendégekkel, a kollegákkal angolul tudtunk kommunikálni, ettől a tanult angolom beszélt, élő nyelvvé változott. Előtte is sokat tudtam dolgozni, de a hajón megtanultam, hogy még több munkára is képes vagyok. Nagyon kevés szabadnapunk volt, kilenc hónapig a munkáról szólt az életem. De nem bántam meg, nagyon élveztem. Rengeteg, különböző nemzetiségű, kultúrájú emberrel ismerkedtem meg, sokat tanultam a Wellness és a Spa világáról. Később, amikor az Omorovicza márkához felvételiztem, ez a szakmai tapasztalat is közrejátszott abban, hogy felvettek.


Mióta dolgozol az Omoroviczánál?

Másfél éve. Úgy érzem, most a helyemen vagyok. Megtaláltam azt a hiteles márkát, amivel azonosulni tudok, imádom a készítményeket, a kezelések felépítését, a légkört. Azt, hogy a napom nagyrészét esztétikus környezetben, fantasztikus illatok között töltöm. Mivel a kezelések úgy vannak felépítve, hogy a vendég tökéletesen ellazul, ez a végtelen nyugalmi állapot rám is átragad. Jó érzés megfigyelni a vendégek arcán végbement változást, kipihenten, elégedetten, megszépülve mennek el a szalonból. Azonnal látom a munkám eredményét és ez minden nap boldogsággal tölt el.


Mennyiben mások az Omorovicza kezelések, mint más kozmetikai kezelés?

A kezelések során természetesen a saját termékeinket használjuk, amelyek a márka által szabadalmazott Healing Concentrate összetevőt tartalmazzák. Ez teszi lehetővé a magyar ásványvizekből nyert hatóanyagok felhasználását a bőrápolásban. Kényeztető kezeléseink különlegessége, hogy ötvözik az az innovatív termékeket és a hagyományos magyar masszázstechnikát. Nálunk mindegyik kozmetikus folyamatosan képzéseken vesz részt, a különböző bőrtípusra és bőrproblémára kifejlesztett arckezelő protokollt mindenki jól ismeri és használja.


Melyik a kedvenc Omorovicza kezelésed? Miért?

A kedvencem az Arany Hydralifting Arckezelés, amely a legjobb öregedésgátló és bőrnyugtató kezelés. Fantasztikus hatással van a bőrre, látványosan feltölti, hidratálja, visszaadja a feszességét. Érzékeny arcbőrön is alkalmazható. Mint minden kezelés alkalmával, itt is a magyar arcmasszázstechnikát alkalmazzuk, amitől teljesen ellazulnak a vendégeink.


Kik teszik ki a vendégkörötöket?

A vendégkörünk elég széleskörű. Nagyon sok magyar vendégünk van, akik szeretik és használják a termékeket, illetve rendszeresen járnak arckezelésre. Szerencsére a külföldi vendégek is kezdenek visszajönni a pandémia után, sokan már hetekkel az utazásuk előtt foglalnak időpontot. Külföldön is nagyon népszerű a márka, ezért sok külföldi vendég szeretne ellátogatni a márka központjába és itt kipróbálni kényeztető kezeléseinket. Alapvetően mindenkit szívesen várunk, vannak fiatalabb vendégeink, akik bőrproblémákkal küzdenek, vannak férfi vendégeink, akik számára nagyon fontos a bőrápolás, de a vendégeink legnagyobb százalékát azok a hölgyek teszik ki, akik szeretnének feltöltődni és kikapcsolódni, vagy valamilyen bőrápolási problémára megoldást találni. Minden kezelésünket megelőzi egy konzultáció, így biztosan mindenki azt a kezelést kapja, amely a bőrtípusának megfelelő.


Milyen árfekvésűek a kezeléseitek?

Az arckezelések ára 40-50 000 Ft között mozog és ennek az összegnek a fele levásárolható Omorovicza termékekre.


Ezt is olvasd el!

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page