top of page
  • antiagingshow1

Botox helyett arcjóga


Ugye milyen szépen kisimulnak az arcvonásaink, amikor a kozmetikus egy hosszabb, kényezetető arcmasszázzsal ajándékoz meg a kezelés során? A rendszeresen végzett arcjóga gyakorlatai ennél is látványosabb eredményt hoznak, s ami még fantasztikus bennük, hogy a hatás sokkal tovább tart. A természetes szépülés híveinek ez a módszer a drasztikusabb szépészeti beavatkozások alternatívája lehet, csak rendszeresen gyakorolni kell. Az arcjóga világába most az orosz származású, Magyarországon élő Anfisa Bulgakova beauty coach kalauzol el minket.


Fiatal, hosszúhajú nő egy masszázsrollerrel arcjógázik
Anfisa saját arcjóga eszközöket is kifejlesztett

Egy bizonyos kor felett, már nem tagadhatjuk le életvitelünket, ugyanis az arcunkra van írva. Nemcsak az idő múlásának nyomai, múltbéli rossz szokásaink vetületei láthatóak rajta, de arcunk állapotában az is visszatükröződik, hogyan táplálkozunk, mennyire vagyunk harmóniában magunkkal. Az arcunk az évtizedek alatt álarc formájában felveszi az érzelmeinket, az összes mimikát, amelyek ráncok, redők, szarkalábak formájában rögzülnek az arcbőrön. Ahogy megyünk bele a korba, a csontok feletti zsírszövet szétcsúszik, elcsúszik az izom, a csont, és úgynevezett árnyékok, beesések, redők alakulnak ki a bőrfelszínen, amelyek szintén zavaróan hathatnak.


Segít az arcjóga

Az arcjóga nem más, mint az arc izmainak célzott tornáztatása, lazító, vagy éppen erősítő mozdulatokkal. A ráncok szemmel láthatóan halványodnak, de az izmok stimulálása a bőr egész szerkezetére is pozitív hatással van. Fokozódik a vérkeringés és a nyirokrendszer működése, beindulnak a méregtelenítő folyamatok, kisimul a bőr, üdévé válik, megszűnik az esetleges vizesedés, puffadás rajta. A masszázs nyugtatólag hat az idegrendszerre is, így nem csak fizikailag, de lelkileg is feltölt, harmóniába hoz. A technika Japánból ered, de már szerte a világon alkalmazzák. Kezdetben a gyógyászatban használták, a különféle asszimmetriákat kezelték a segítségével, majd bekerült az esztétikai kezelések közé. Ma már bárki elsajátíthatja és otthon is alkalmazhatja a mozdulatokat.


Minden mindennel összefügg

Sokan nem tudják, hogy a hát izmainak állapota, a helyes testtartás kihat az arcunkra is, így akár asszimmetriát is okozhat. Amikor blokkok, kötöttségek jönnek létre valahol a testben, ezek gátolják a vérkeringést, az arcba már nem jut el annyi vér, mint, amennyire szükség lenne. Beindul a sejtekben a kiszáradási folyamat, megjelennek a ráncok. A szervezetünkben minden mindennel összefügg, az egyik izom húzza a másikat, és ez az arc területére is kihat. A rágóizmok kötöttsége például kihathat a száj elvékonyodására és a száj körüli ráncok megjelenésére is: ha a gyakorlatokkal az izmokat ellazítjuk, megszűnik a kötöttség. Jobb lesz a véráramlás, és idővel visszanyerhetővé válik a teltebb forma, és a ráncok is elhalványulnak. Éppen ezért az arcjóga nemcsak az arc területére korlátozódik, bemelegítéskor az egész testet meg kell mozgatni, majd a nyak, a hát, a dekoltázs területének átmasszírozása, kilazítása sem maradhat ki.



Tüskés arcroller
Tüskés arcroller egy szuper eszköz az arcjógához


Hogyan arcjógázzunk?

Az arcjóga gyakorlatai célirányosan vannak összeállítva, akár online videókból is megtanulhatók. Akik személyreszabott arcjóga gyakorlatsort szeretnének elsajátítani, személyes konzultáción is részt vehetnek. Az elmúlt években nemcsak a technikák, de a hozzájuk kapcsolódó eszközök népszerűsége is megugrott. Rollereket, hengereket szerezhetünk be, szilikon köpölyözőket, vagy épp a gua sha-t - ami egy ívelt formájú, általában rózsakvarc, ametiszt vagy jádekőből készített eszköz- használhatunk.


Kriszta kipróbálta

„A természetes megoldások híve vagyok, a megelőzés számomra fontosabb, mint a tűzoltás. Az arcjógát jó minél fiatalabban elkezdeni, de 50 felett sincs még késő. Anfisa segítségével ismerkedtem az arcjóga alapjaival, egy teljesen új világ nyílt ki előttem. A lenti videóból kiderül, mi történt életem első arcjóga óráján.”



Anfisát követhetitek az instagram-oldalán: https://www.instagram.com/anfisabeautycoach/




bottom of page