top of page
  • antiagingshow1

Az, aki szép, az reggel is szép - arcápolási rutin bizonyos kor felett

Frissítve: 2022. júl. 21.


Nem tudunk lemondani az éjszakázásról, vagy nehezen megy az alvás? Reggel viszont a legjobb formánkat szeretnénk nyújtani? Ime néhány jó tanács, hogyan tüntessük el gyorsan arcunkról a fáradtság jeleit. Vigyázat, ezek csak rövidtávú megoldások!


Nő az ágyban az arcát keni.
A reggeli arcápolási rutin hosszútávú befektetés ( Fotó: Wix)

Bármilyen késő van, lemosom az arcomról a sminket

Egy átmulatott, vagy átdolgozott éjszaka után, sejtjeink szinte fürdenek a mérgekben. Az alkohol, a kávé hatására a nyirokrendszer működése lelassul, a sejtek nehezebben jutnak oxigénhez, ettől lesz reggelre sápadt, szürkés az arcszínünk. Ezt megelőzendő, nem kell mást tennünk, mint lefekvés előtt langyos vízzel benedvesíteni arcunkat, majd szappanmentes arctisztitóval megszabadítani pórusainkat sminkünk maradékától. Végezetül csapvíz helyett ásványi anyagokban gazdag termálvízzel vagy micellás vízzel öblítsük át az arcunkat, amit ne törüljük le, hagyjuk, hogy bőrünk magába szívja a termálvíz értékes hatóanyagait.

Kedvenc arclemosóim: Nuxe Very Rose gyengéd krémes sminklemosó tej minden bőrtípusra és Bioderma Sensibio H2O tisztító és nyugtató hatású arc- és sminklemosó micellás víz, érzékeny bőrre.


Nuxe Very Rose gyengéd krémes sminklemosó tej minden bőrtípusra. Rózsaillat lengi be a fürdőszobát, amikor a sminkünk maradékát este ezzel az arclemosó tejjel távolítjuk el az arcunkról.

Bioderma Sensibio H2O tisztító és nyugtató hatású arc- és sminklemosó micellás víz, érzékeny bőrre. Második lépésként jöhet a klasszikus micellás víz az arctisztító tej maradékának eltüntetése végett.



Gyors arcmasszázs

Az arctisztitás után a megszáradt arcbőrön végezzünk néhány egyszerű nyirokmasszázs mozdulatot. Két-három perc bőven elég, a nyirokkeringés működése ettől újra felgyorsul, az éjszakai krém regeneráló összetevői könnyebben szívódnak be a bőrünkbe. Két tenyerünket finoman helyezzük az arcunkra, majd néhány másodperc múlva távolítsuk el. Végezzük el háromszor ezt a mozdulatot. Ezután szintén két tenyerünkkel finoman nyomkodjuk végig homlokunk, arccsontunk és állunk területét. A szemkörnyékét se hagyjuk ki, tenyereket helyezzük néhány másodpercig a szemekre, s gyakoroljunk enyhe nyomást rájuk. Ha még mindig nem aludtunk el, apró csipkedő mozdulatokkal késztsük elő ajkainkon a vékony bőrréteget az ajakápoló hatóanyagainak befogadására.



Az éjszakai krém, mint gyorssegély

Ha lefekvéskor semmilyen arcápolót sem teszünk a bőrünkre, hagyjuk, hogy a sejtek egyedül vegyék fel a harcot a kegyetlen szabadgyökök ellen, amelyek egy hosszú éjszaka után még erőteljesebb támadásba lendülnek. A megoldás: segítsük bőrünk éjszakai regenerálódását! A leghatásosabb megoldás a bőrtipusunknak megfelelő éjszakai krém használata, melyhez néhány csepp regeneráló szérumot is hozzá keverünk. A nappali krémek nagy része fényvédő filtereket is tartalmaz, melyekre az éjszaka folyamán nincs szükségünk, feleslegesen terheljük velük bőrünket. Többek között ezért is használjunk éjszakai készítményeket, melyek regeneráló hatóanyagokban gazdagabbak, gyorsan beszívódnak a bőrbe és látványosan fejtik ki hatásukat akkor, amikor szervezetünk pihen.

Kedvenc éjszakai krémjeim: Vintage Beauty hidratáló krém és hozzá néhány csepp Vintage Beauty Volumen szérum 40 +


A magyar Vintage Beauty díjnyertes arcápolói: Egy alap hidratáló krém, amihez pár csepp Volumen Szérumot cseppentünk és máris kész a tökéletes éjszakai krém.


Reggeli ébresztő gyakorlatok

  • Első lépés: ki az ágyból és irány a fürdőszoba! Kezdjük el rögtön arcbőrünk reggeli edzését. Langyos, majd hideg vizzel többször öblitsük át arcunkat, majd töröljük meg. Igyuk meg a kávénkat, majd folytassuk az edzést.

  • Második lépés: az alvás során elfeküdt ráncainkat egy nedves, meleg mosdókesztyűvel simitsuk el (a mosdókesztyűt egy percig melegítsük a mikrohullámú sütőben). Ettől pórusaink megnyílnak, bőrünkben helyre áll a mikrokeringés. Ezután jöhet egy gyengéd arcradírozás, az arcradírt langyos vízzel öblítsünk le, majd tegyünk néhány csepp alkoholmentes, feszesitő arctonikot bőrünkre, amit hagyjunk magától beszívódni.

  • Harmadik lépés: A megfelelő nappali krémmel adjuk vissza bőrünk fiatal, üde ragyogását. A nappali krém nemcsak ápolja, de védi is bőrünket, nagyszerű sminkalapot képez.

Kedvenc nappali krémem: Lancome Absolue rózsakivonatok erejével stimulálja a bőrsejtek regenerációját, ezáltal a bőr élettel telinek és ragyogóbbnak tűnik.


Luxus, amit meghálál a bőr. A Lancome Absolue nappali arckrémje nem olcsó készítmény, de jó befektetés. Legalább 2 hónapig kitart és látványosan ápolja, feszesíti az arcbőrt.


Szemkörnyéke szemtől szemben a tükörben

Duzzadt, karikás szemek. Vigasztalásul csak annyit tennénk hozzá, hogy a harminc év alattiak is szembesülhetnek evvel a problémával, ha nem alusszák ki magukat. A megoldás: két alumínium kiskanál fél órára a mélyhűtőbe, majd onnan az alsó és a felső szemhéjunkra. Régi jól bevált módszer, hogy az álmosságtól összeszűkült szemünket kitágitsuk. A szem alatti karikák, duzzanatok ellen a jégkockák bizonyulnak a leggyorsabb megoldásnak, de egy speciális maszk a szemkörnyékére tartósabb megoldást hozhat és a szarkalábakat is gyorsan eltünteti. S ha ez sem segít, hívjuk segítségül a sminktermékeket: egy jól megválasztott, bőrünk színénél egy-két árnyalattal világosabb, jó minőségű korrektor elfedi a fáradtság jeleit.


Ha kékes színű karikák vannak a szem alatt, azokat a legjobban barackszínű árnyalatokkal tudjuk ellensúlyozni, a vörös karikákat pedig sárga korrektorral lehet a legjobban eltüntetni. A barnásabb bőrűek arcbőre szürkés lehet a szem alatt, ezen a narancssárga árnyalatú korrektorok tudnak a legtöbbet segíteni. A szem alá és a szem belső sarka környékére ecsettel vigyük fel a korrektort, majd az ujjunkkal dolgozzuk el.

Kedvenc szemkörnyékápolóm: Lierac Premium Yeux anti-aging szemkörnyékápoló


Hatékony szemránckrém, ami megszelidíti a szem körüli szakralábakat

Kevésbé ismert gyógyszertárban kapható márka megbízható, hatékony szemránckréme, ami rendszeres használattal megszelidíti a szemkörnyék szarkalábait.



Testünket is ébresszük fel!

Nagymamáink megoldása a jéghideg fürdő, amitől biztos, hogy szervezetünk azonnal felébred, vérkeringésünk sokkszerűen felgyorsul. Szelídebb megoldás a hideg-meleg váltózuhany, ami erősíti az immunrendszert, feszesíti a bőrt és felfrissít. A lényeg, hogy hideg vizzel fejezzük be ezt a reggeli ébresztőt.


Ezt is olvasd el!

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page