top of page
  • antiagingshow1

Szépségápolási titkok inspiráló nőktől: Tánczos Márta


Ha hiteles szépségszakértőt keresünk Magyarországon, nála jobbat nem találnánk. Tánczos Márta szakmai karrierje az egyetem befejezésétől kezdve francia szépségápolási világmárkák mentén alakult, jelenleg is ezen a területen dolgozik.



Hosszúhajú, kedves középkorú nő portréja
Tánczos Márta francia szépségápolási márkáknál tanult bele a szakmába.


Egyetemistaként sok időt töltött ösztöndíjjal Franciaországban, második hazájaként tekint erre az országra. Tánczos Márta a francia nyelv szerelmese, oly annyira, hogy közgazdász diplomája mellé még megszerezte a francia nyelvtanárit is. Első munkahelye a L’Oréal Magyarországnál volt, itt, ennél a multinacionális vállalatnál tanulta meg a szépségipar alapjait. Kezdte a közönségcikkekkel, majd a szelektív luxusmárkákhoz igazolt át. Dolgozott a Lancôme, a Clarins, a Chanel márkákkal, végül jött az új szerelem, a Thalion professzionális kozmetikai márka, amelyeket csak kozmetikákban és szállodák Spa részlegében lehet kapni. Saját szépségápolási rutinjába a nagy márkák legjobb készítményeit építette be: hajfestésben és hajápolásban a L’Oréalra esküszik, a smink és az illatok terén a Chanel a kedvence és ha arc-, testápolásról van szó, Thalion készítményeket használ és ajánl mindenkinek.


A kozmetikumok világa mellett Márti életében a jóga, az ajurvéda és a thaimasszázs is fontos szerepet játszik. 15 évvel ezelőtt négy barátnőjével megalapította Budapest egyik legszebb jóga és pilates stúdióját, a Monsoon jógát, ahol több ezer ember fordult már meg az évek során és szeretett bele a jógagyakorlásba. Akkor, 30 évesen fedezte fel azt a bizonyos FEM hatást – fizikai, energetikai, fizikai hatások együttese- amivel a jóga képes megajándékozni az embert, és ami nélkülözhetetlen a testi és mentális egészség megőrzéséhez. A thaimasszázs, mint „passzív jóga” pedig hab a tortán, felerősíti, kiegészíti ezt a hatást.


Középkorú nő Párizsban a Szajna partján
Tánczos Márta második otthona Franciaország

Így indul a reggelem

Öt-tíz perces légzőgyakorlattal és mentális ráhangolódással kezdem a napot. Ez egy speciális technika, amit Tóth Katalin kozmetikus barátnőmtől tanultam. Az életem különböző területeit végig véve, hálát adok minden jóért, ami engem ért és energetikailag programozom magam. Utána bemegyek a fürdőszobába és az ajurvéda fontos részét, a szájhigiéniás rituálét elvégzem: egy réz nyelvkaparó segítségével kíméletesen megtisztítom a nyelvemet.


Bőséges reggeli, vagy csak egy csésze kávé?

Reggel langyos citromos vizet iszok, ezt is az ajurvédából tanultam. A langyos citromos víz beindítja az emésztőrendszer működését, segíti a máj méregtelenítését. A kávémat és a reggelit az ágyban fogyasztom el, nyugalomban. A Covid-járvány alatt, a karanténos időszakban szoktam erre rá, ez is egyfajta rituálé nálam. A reggelim általában zabpehelyből áll mandulatejjel, magokkal, gyümölcsökkel.


Arcápolási rutin reggel

Reggel is megtisztítom és tonizálom az arcbőrömet, ezután jöhet a szemkörnyékápoló, a szérum és a nappali krém. Thalion készítményeket használok, nemcsak azért, mert velük dolgozom. Azt szeretem ebben a márkában, hogy holisztikus módon közelít a bőrhöz, vagyis nemcsak a tüneteket kezeli, hanem azok kialakulásának okát is orvosolja. Náluk most minden kutatás, fejlesztés erre irányul. Én is, az életem minden területén ezt a holisztikus gondolkodásmódot igyekszem követni, ha nem megy mindig tökéletesen, de legalább törekszem rá.


Smink nélkül soha?

Lehet, hogy szakmai ártalom, de nem tudok úgy kimenni az utcára, hogy ne legyen rajtam legalább egy kis BB krém, amiben fényvédő is van. Hétköznap a természetes sminket kedvelem, nem szoktam hangsúlyozni sem a szememet, sem a számat, az igazság az, hogy nincs is sok időm a sminkkel bíbelődni. Mivel hajlamos vagyok a sápadtságra, a bronzosítók és a pirosítók a gyengéim. Figyelek arra, hogy az árnyalatuk az arcbőrömmel harmonizáló legyen. Kerek arcom van, az arckontúrral tompítani tudok egy kicsit ezen a formán. Esti programokhoz, ha van időm, szívesen készítek alkalmi sminket is, ahol a szemfestés hangsúlyosabb.


Egy csepp parfüm

Nálam a Chanel illatok a befutók. Sokáig a Coco Mademoiselle-t, vagy a Chance-ot használtam, a Numero 5-tel soha nem voltam igazán kibékülve. Amikor kijött az új Gabrielle illatuk, az mindent vitt nálam, most ez a kedvencem. Évszakonként, vagy hangulatom szerint szoktam variálni a parfümöket, a Gabrielle a virágos, elegánsabb illat áll a legközelebb az egyéniségemhez, de ha egy kicsit is frissebb, fiatalosabb érzést szeretnék, akkor jöhet a Chance, vagy a Coco Mademoiselle. Nyáron, amikor melegebb van, szintén ez utóbbiak esnek jól. A Thalionnak is van egy új, különleges, százszázalékban természetes illatkompozíciója, amit szintén szoktam használni.


Extrák, amelyektől jól érzem magam


Mozgás

A jógát imádom, de sajnos négy éve befagyott vállal szenvedek. Jártam sokat gyógytornára, most a jóga, a pilates és a gyógytorna speciális kombinációját alkalmazom, saját magam fejlesztettem ki a gyakorlatsorozatokat, nekem ez vált be. A vállaim miatt aerob mozgásokat sem tudok csinálni, nem tudok futni, helyette sokat sétálok.



Középkorú nő a jógamatracon ülő pózban
Márta a jóga szerelmese


Fodrász

Nagyon korán elkezdtem őszülni, úgyhogy a hajfestés miatt gyakran járok fodrászhoz. Mindig is l’Oréal hajfestéskéket használtam, most az INOA ammóniamentes hajfestékkel festik a hajamat, amit rajtam teszteltek az egyik L’Oréal fodrászatban.


Kozmetika

Mindig mondom a barátnőimnek: 30 felett legyen egy jó kozmetikusod, 40 felett egy jó bőrgyógyászod, így 50 felett megúszhatod a plasztikai sebészt. Ez az elméletem, ennek jegyében havonta járok kozmetikushoz és évente egyszer-kétszer bőrgyógyászhoz. 10 éve Tóth Katalin Chez Catherine szépségszalonjában jöttem rá arra, hogy a bőröm nem áll meg a dekoltázsomnál. Nemcsak azzal kell foglalkozni, ami látszik, hanem az egész testtel, ezért nem maradhat ki a testkezelés sem. Együtt dolgozom a Dr. Derm klinikát alapító és vezető dr. Varju Gábor bőrgyógyásszal, hozzá járok rendszeresen lézeres, esztétikai kezelésekre. A lézer az, ami természetesen regenerálja a bőrt, lelassítja a sejtek öregedési folyamatát, látványos eredményt produkál.


Manikűr-pedikűr

A thai masszázsnak köszönhetően fedeztem fel a talpmasszázs jótékony hatását. Aki egy kicsit is ismeri a talpreflexológiát, tudja, hogy az emberi szervezet, a szerveink állapotáról milyen sok információt lehet megtudni ennek köszönhetően. A pedikűrösöm gyógyító is, nemcsak esztétikai szempontból foglalkozik a lábammal, de figyeli a jeleket a talpamon és ha kell gyógyít is.


Feltöltődés

Kultúra és színház minden mennyiségben. Nekem a katarzis, a szellemi feltöltődés a színházi élményekhez kötődik. Ma már nemcsak kultúrafogyasztó, de kultúratámogató is vagyok, pártolótag színházakban. Mivel a munkám során Spa projektekkel is foglalkozom, dolgozom a Széchényi fürdővel, a New York Palace Hotellel és a Spirit Hotellel Sárváron, ha lehetőségem adódik, szívesen megmártózom és feltöltődöm a wellness és a Spa világában itthon és utazások során külföldön is.



Kedvenc termékeim:

Arcápolók:


Thalion Gentle tonik (alkoholmentes), Thalion Anti-pollution szennyezősédek elleni tisztító krém



nappali krém: Thalion Algocalm Sensibiote krém érzékeny/száraz bőrre, Thalion Algolift Hyaluron-2 ránctalanató hyaluron szérum, Thalion 3D Firming – 3D-hatású szemápoló krém, Thalion BB krém 15 faktoros 5in1 krém




éjszakai krém: Thalion Algolift 2in1 ránctalanító, feszesítő éjszakai krém & maszk


peeling: Thalion Detox scrub méregtelenítő peeling maszk



Illatok: Thalisens Tiaré 100%-ban természetes parfüm, Chanel Gabrielle, Chanel Chance Eau Tendre, Chance Coco Mademoiselle





Smink: Chanel Le Teint Ultra Tenue Ultrawear Flawless alapozó, Lancôme Le 8 Hypnôse szempillaspirál, Guerlain Terracotta Light bronzosító, Karaja Sunshine SPF30 magas fényvédőfaktoros rúzs






Testápoló: Thalion Silky hidratáló testápoló, Thalion Exfoliating alga-szappan, Thalion Turbo sculptor alakformáló & feszesítő éjszakai pakolás, Thalion Tengeri Magnézium olaj



Ezt is olvasd el!

318 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page