top of page
  • antiagingshow1

Szépségápolási titkok inspiráló nőktől: Vámosi Viktória modell, táplálkozási tanácsadó


Vámosi Viktória az egyik legsikeresebb magyar modell. Több mint 20 évig dolgozott külföldön, olyan márkáknak mutatta be kollekcióit a kifutón, mint Nina Ricci, Givenchy, Emanuel Ungaro, Yves Saint Laurent, Paco Rabanne, Jean Louis Scherrer, Vivienne Westwood, Christian Lacroix, Roberto Cavalli, Krizia vagy Issey Miyake.



Vámosi Viktória szépségét a tudatosságnak is köszönheti
Viki reggelei hétköznap edzéssel indulnak

Modellkarrierje alatt iratkozott be Londonban a West London Egyetem táplálkozástudományi képzésére, ahol 2015-ben diplomázott. Öt éve férjével és kisfiával Londonban él, jelenleg vezető terapeutaként dolgozik egy magánklinikán Chelsea-ben. Az egészséges életmódra való törekvés, a helyes táplálkozás, mozgás nemcsak munkája miatt fontos számára, az eredmény jól látható: Vikin egyáltalán nem látszik az idő múlása, ragyogó szépségét, vékony alakját negyven felett is megőrizte.



Így indul a reggelem

Mivel hétköznap minden reggel 9-től este fél 7-ig a munkahelyemen, a klinikán vagyok, csak reggel jut időm edzeni. Éppen ezért hetente háromszor 6 órakor csöng az ébresztőm, kipattanok az ágyból, megiszom a kávémat és átmegyek a szomszédasszonyomhoz, akivel YouTube videókra edzünk. Nem mondom, hogy a legjobb dolog éhgyomorra kávét inni, de kávéval sokkal jobban megy az edzés, mint anélkül. Heti 5 alkalom lenne az ideális, de most csak 3-ra van lehetőségem. Heather Robertson edző kihívásait nagyon szeretjük, a harmadik kihívásánál tartunk már, az általa összerakott gyakorlatsorokat csináljuk végig. Ezek tematikus videók, 30-40 percesek. Utána hazamegyek és ezerrel indul a reggeli készülődés.


Bőséges reggeli, vagy csak egy csésze kávé?

Változó. Bevallom, van egy függőségem: a kávé gluténmentes keksszel. Egyszerűen imádom. Ha komolyabban reggelizem, akkor jöhet a tükörtojás, vagy valamilyen szendvics sajttal, jó minőségű sonkával. Nem mindig vagyok reggel éhes, de azt tudom, ha nem reggelizem, akkor 11 órakor éhen halok és nagyon nehéz éhesen dolgozni. Ha valamiért megcsúszom reggel és nem tudom megenni a reggelimet, becsomagolom és a klinikán megeszem, mielőtt indul a nap. Előfordul, hogy az előző esti vacsora maradékából, grillezett zöldségekből, sült csirkéből rakom össze a reggelimet. Próbálok színeket is bevinni az ételekbe, piros gyümölcsöket teszek a müzlimbe, vagy zöld porból készült italt iszom.


Nagy pohár zöld ital a modell kezében
Zöldturmix a reggeli vitaminpótlás legfinomabb módja


Arcápolási rutin reggel

Abból nincs túl sok. Ami nekem nagyon bevált, az a hideg víz az arcomra reggel. Ettől felfrissülök, és a bőröm is üdévé válik. Utána felviszem a színezett nappali arckrémemet alapozó gyanánt is.


Smink nélkül soha?

Hétvégén smink nélkül vagyok, de hétköznap a munkám miatt muszáj sminkelnem. Ez elvárás a dolgozóktól. A klinikán van egy luxus esztétikai részleg is, amihez hozzátartozik a munkatársak ápolt megjelenése.

Színezett alapozó, krémes pirosító, szemceruza, amivel csak a szempilla tövét szoktam kihúzni, szempillaspirál és szemöldök ceruza, ezek a sminkkészletem alapdarabjai.


Vámosi Viktória Cakó Kinga ruhájában ( fotó: Hajas Orsi)


Egy csepp parfüm

Szeretem váltogatni az illatokat, mindig más tetszik. Sokszor keverek két parfümöt, mert nem találom azt, amire éppen vágyom. Most a L’Occitane Rose illatát használom egyszerre az Authentic Beauty hajápolómárka illatával. Nagyon jól összeillenek. Régebben, amikor New Yorkban éltem a nagy kedvencem a Kilian Rose Oud illat volt, mostanában már nem használom, mert nagyon töménynek, édesnek találom. Az elmúlt időszakban elmozdultam a frissebb, citrusos, vagy virágillatok felé. Reggel a hajamra és néha a csuklómra szoktam fújni a parfümömből.


Viktória teljes sminkben egy rendezvényen
A sminkelés hozzátartozik munkájához. ( Fotó: Hajas Orsi)


Extrák, amelyektől jól érzem magam


Mozgás

A reggeli edzés mellett a családdal minden szombaton és vasárnap úszni, pingpongozni és squasholni szoktunk. A munkám miatt a sportot tudományosan közelítem meg, jól tudom, hogy a későbbi, idősebb kori fizikai állapotot és ezáltal az életminőséget az izomtömegépítés határozza meg. Az, hogy valakinek milyen erős a szorítása, elbírja-e percekig a testsúlya 75 százalékát, mennyi ideig tud széktartásban kitartani. Ezért is fontos a rendszeres edzés.


Kozmetikus

Egyáltalán nem járok kozmetikába. Nem szeretem, ha az arcomhoz nyúlnak, valószínű ez azért van, mert a 90-es években. amikor modellkedtem, a sminkesek közül sokan dohányoztak és cigiszagú volt a kezük, amit utáltam. Orvos-esztétikai kezeléseket szoktam igénybe venni. Például a PPT kezelést, vagy elterjedtebb nevén Drakula-terápiát, ami egy bőrminőségjavító eljárás. A saját vért kicentrifugázzák és a belőle kinyert vérplazmát visszatöltik a bőrbe.


Fodrász

Általában akkor megyek fodrászhoz, amikor Budapesten vagyok. Évente kétszer. Az Authentic Beauty szalonban szokták levágni és színezni a hajamat. Szerencsére nem őszülök, csak a halántékomnál van egy-két ősz hajszálam. A hajszínező gazdagabb tónust ad a hajszínemnek.


Manikűr-pedikűr

A manikűrt meg tudom magamnak csinálni. A klinikán nem szeretik a harsány körömlakk színeket, ezért púderes árnyalatokat használok. Nyáron szoktam felkeresni a pedikűröst, amikor nyitott cipőket hordok. Szeretem, amikor megmasszírozzák a lábamat, de a higiéniára itt is érzékeny vagyok.



Kedvenc termékek


Arcápolók:

Arckrém: Shiseido Vital Perfection Uplifting and Firming Cream

Szérum: Shiseido Vital Perfection LiftDefine radiance serum

Szérum: Shiseido ultimune ImuGenerationRED

Szemkörnyék maszk: Shiseido vital perfection Uplifting and Firming express eye mask

Sminklemosó: Bioderma Sensibio H2O





Illat:

Parfüm: L’Occitane Rose + Authentic Beauty Concept




Sminktermékek:

Színezett alapozó: Shiseido synchro skin self-refreshing Light/Clair buna

Pirositó: Glossier cloud Paint / Beam

Púder: Shiseido Synchro Skin Silk Invisible Loose Powder

Szemhéjpúder: Shiseido POP PowderGel Eye Shadow - Suru-suru taupe






Hajápolók:

Sampon: Sukin Hydrating Shampoo

Balzsam: Sukin deep Cleanse conditioner

Hajformázó:: Authentic Beauty Concept Shaping Cream




Ezt is olvasd el!




Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page