top of page
  • antiagingshow1

Kozmetikus ajánló: Sáringer Ildikó

Frissítve: 2022. jan. 8.


A jó kozmetikus olyan, mint egy pszichológus. Azontúl, hogy megszépít, kényeztet minket, lelkünket is ápolja. Meghallgatja panaszainkat, diszkréten magában tartja a hallottakat, ha kell tanácsot ad, vigasztal, vagy éppen lelkesít. Ismerjétek meg Sáringer Ildikó kozmetikust, a Beauty Face szépségszalon tulajdonosát, akinek a kozmetikájában testileg és lelkileg is feltöltődik a vendég.



Sáringer Ildikóval elfogult vagyok, több mint húsz éve járok hozzá. Fix pont az életemben, havonta egyszer biztos, hogy találkozunk és én mindig nagyon várom ezt az időpontot. Ez az én időm, tudom, hogy ilyenkor a szalonjában ellazulhatok, bőröm jó kezekbe kerül és hosszútávon is meghálálja a gondoskodást. És persze jól esik a kezelés alatt a beszélgetés is, minden alkalommal ott folytatjuk a történeteinket, ahol anno abbahagytuk. De az arcmasszázs szertartásszerűen csendben zajlik, az a 15 perc a teljes kikacsolódásról szól, mert hogy Ildikó mozdulatai, a masszázs koreográfiája percek alatt alfa állapotba varázsol.





Miért választottad a kozmetikus pályát?

Gyerekkoromban a ház aljában, ahol laktunk volt egy klasszikus szövetkezeti szépségszalon, benne egy kozmetika. Láttam, ahogy jöttek-mentek a nők, a főzött gyanta illata felszállt hozzánk is a felső emeletre, amikor a kozmetikusok kint az udvaron hűtötték. 15 évesen én is bemehettem hozzájuk és életem első gyantázásán itt vettem részt. Ebben a szalonban voltam először fodrásznál is. Emlékszem, Szűcs Judit énekesnő frizurája nagyon tetszett nekem, mindig olyan hajat szerettem voltam. Vittem magammal a lemezborítót és megkértem a fodrászt, hogy nekem is ilyet csináljon. Tetszett a jó hangulat, a női csacsogás az üzletben. Apukámnak, aki ügyvéd volt az egyik kliense Bátfay Zsuzsanna, a későbbi mesterem. Mindig kérdezte az apukámat, hogy nem akar-e valamelyik lánya kozmetikus lenni. Érettségi évében elmentem anyukámmal megnézni a szalonját, ami szintén egy elvarázsolt, családias hely volt. Eldöntöttem, hogy belevágok ebbe a szakmába, érettségi után jelentkeztem a Dallos Ida szakmunkásképzőbe, ahol kéthetente volt iskola a másik héten gyakorlaton voltunk a mesterünk szalonjában. Nála tanultam meg a szakma csínját-bínját.


Mikor megkaptad a kozmetikusi okleveledet, hogyan sikerült elindítani a karrieredet?

Egy ideig ott maradtam a mesterem mellett dolgozni, majd elindultam a saját utamon. A kitörési pont akkor jött el, amikor bekerültem kozmetikusnak az Yves Rocher márka akkor nyíló, Váci utcai üzletébe. Nagyon sok mindent tanultam a franciáktól: az időre való, tiszta, precíz munkát, a vendégek maximális tiszteletét, és a marketinget is. Hogyan lehet megtartani a törzsvendégeket és hogyan lehet új vendégekre szert tenni. Négy év után tovább léptem és beindítottam a saját vállalkozásomat. Először csak egy kozmetikai kabint béreltem a Novotel szálloda szépségszalonjában, majd 2003-ban megnyitottam a saját üzletemet a MOM Bevásárlóközpont mögött épült lakópark üzletsorán. Akkor ez bátor döntés volt a részemről, de nem bántam meg. Eladtam a lakásomat, hitelt vettem fel, és megvettem ezt az üzlethelységet, kialakítottam benne a szalont. Felvettem fodrászokat, kozmetikust, manikűröst, pedikűröst, nagyon jó kis csapat jött össze. Azóta itt működik a Beauty Face szépségszalon.




Kik teszik ki a vendégkörödet?

A törzsvendégeim jó része velem öregedtett az évek során, születtek gyerekeik, akik szintén hozzám járnak, néhányan a férjüket is elhozzák kezelésre. A fiatal generáció tagjai a barátaiknak is beajánlanak, úgyhogy van bőven utánpótlás a vendégkörben. Úgy örülök annak, hogy a fiatalok is bizalommal fordulnak felém, szeretnek eljönni hozzám és megosztják velem kisebb titkaikat. Baráti viszony alakult ki a törzsvendégekkel, ahol tudunk segítünk egymásnak a magánéletben is.


Milyen típusú kozmetikus vagy? Mennyire követed a trendeket?

Én anno megtanultam, hogy egy fenékkel egy lovat lehet csak megülni. Próbálkoztam több professzionális márka termékeit egyszerre használni, de nem jött be. Végül megtaláltam azt az egy márkát, ami a vendégeimnek megfelel, rengeteg féle készítménye és gépe van, amiket variálhatok. A vendégeim hűséges típusok, azt szeretik, ami bevált nekik.


Melyik ez a márka?

Ez egy német márka, a Wellmaxx. A készítményei különböző bőrtípusokra, bőrproblémákra alkalmazhatók. A termékcsaládjuk első sorban a hialuronsavra, kaviárra, növekedési peptidekre épül. Van egy olyan termékcsaládjuk is, ami teljesen parabén- és színezékmentes, az érzékeny bőrre nagyon jó. A fiatalok számára is vannak tisztító, sejtméregtelenítő készítményeik. A gépeimet a kezeléshez is tőlük szerzem be.


Milyen egyéb szolgáltatásod van a klasszikus arckezeléseken túl?

Tizenhárom évvel ezelőtt lehetősége nyílt a kozmetikusoknak is az IPL villanófényes tartós szőrtelenítést a szalonjukban elvégezni. Én is elkezdtem és azóta is csinálom jó eredménnyel. Használom még a soft-lézert is, ami egy látványos maszk, ezt helyezzük a vendég arcára. A lézer nem más, mint egy különösen szabályos szerkezetű fény, amelyet az orvostudomány előszeretettel alkalmaz különböző gyógyító beavatkozáskor. A soft-lézer az orvosi lézerekhez képest rendkívül kis energiával dolgozik, így a kezelt szövetekben nem nő a hőmérséklet, nem keletkezik semmiféle látható elváltozás.


A soft-lézer maszk alatt jól esik a pihenés

A sebészeti lézerrel ellentétben a lágylézer vágásra nem alkalmas, ellenben sok jótékony hatása van. A kozmetikában a bőrproblémák kezelésére használják egyéb arcszépítő kezelés részeként, vagy magában kúraszerűen. A vörös színű fény anti-aging hatású, csökkenti a bőr öregedésének jeleit, fokozza a bőrtónust, természetes módon stimulálja a bőrben a bőr feszességéért felelős kollagén sejtek termelődését. A kék fény segíti a méregtelenítés folyamatát, javítja a nyirokáramlást és összehúzza a tág pórusokat. Ez kifejezetten jó a kamaszok esetében arctisztítás után.


Milyen árfekvésűek az arckezeléseid? 10.000 Ft-tól 26.000 Ft-ig. Attól függően, hogy milyen hatóanyagokat használunk és milyen komplex egy kezelés.


Elérhetőséged: http://beautyface.hu/

1126 Budapest, Dolgos u. 2. Tel: +36 20 955 5460


bottom of page