top of page
  • antiagingshow1

Szemkörnyékápolás bizonyos kor felett


Szemünk környékén a bőr sok mindent elárul rólunk. Az itt kialakult ráncok, karikák életmódunk lenyomatai, melyek idővel arcunk állandó részeivé válnak. A szemkörnyékápoló készítmények használatával megakadályozhatjuk, hogy a helyes kis szarkalábak csúnya, mély árkokká alakuljanak.




A hunyorgás, a sírás, a nevetés, a képernyő órákig történő bámulása nyomot hagy az arcunkon, méghozzá a szemkörnyéke területén. Itt ugyanis legalább ötször olyan vékony a bőr, mint az arc többi részén, ezért az erős mimika hatására sokkal könnyebben sérül. Ismerős a helyzet? Először megjelennek az első apró ráncocskák, halvány szarkalábak, melyek az idő múlásával egyre mélyülnek. De az éjszakázás, a dohányzás, a drasztikus fogyókúra következményei - a szem alatti sötét karikák, táskák, duzzanatok- idővel szintén egyre zavaróbbá válnak. Bizonyos kor felett nem elég, ha nappali vagy éjszakai krémünkkel ápoljuk arcunknak ezt a területét. A szemkörnyékápolására kifejlesztett kozmetikumok textúrája különleges, kevésbé zsírosak, kevésbé koncentrált bennük a hatóanyag, így ezek a krémek, zselék, pakolások kíméletesek a vékony, érzékeny bőrfelszínhez.


Szarkalábak

Oka: A kevesebb kötőszöveti réteggel rendelkező szemkörnyéki bőr vékonyabb zsírréteget és kevesebb nedvességet tartalmaz, ezért a ráncok könnyebben alakulnak ki ezen a bőrfelületen. Harminc év felett a bőrregenerálódás folyamata általánosságban lelassul, a bőr veszít feszességéből, rugalmasságából, ami ezen az érzékeny területen még inkább meglátszik.


Megoldás: Erősíteni kell bőrünket ezen a területen, ebben nagy segítséget nyújtanak a C vitamint tartalmazó szemkörnyék ápolók. A C-vitamin rendkívül jó antioxidáns, késlelteti a sejtek öregedését, valami

nt véd a nap káros sugarai ellen, de a bőr regenerálódási folyamataira is jótékony hatással van, segíti a bőrfeszességet biztosító kollagén újratermelődését a bőrsejtekben.


Kozmetikum:

LA ROCHE-POSAY REDERMIC C SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ

Azonnal nedvességgel tölti fel a bőrfelszínt. A bőr feszessége javul, a kisebb ráncok elhalványulnak, a mélyebb ráncok pedig csökkennek.



Reggel és este felvíve a bőrre, ez a szemkörnyék ápoló elhalványítja a szarkalábakat
Szemkörnyékápolás a C-vitamin erejével


Duzzanatok


Oka: Alváskor a nyirokkeringés kevésbé intenzív. Az alsó szemhéjakon folyadék gyűlhet össze, ettől a szemkörnyék területe feldagadhat. Jó esetben ébredés után ez a puffadás eltűnik, de a lankadás folyamatát megfelelő készítménnyel felgyorsíthatjuk. A duzzanatot okozhatja még felhalmozódott zsírréteg is, ami örökletes jelenség és csak a plasztikai sebész tud rajta segíteni.


Megoldás: A torna és a légző gyakorlatok segítenek helyre állítani reggel a nyirokkeringést, a belélegzett oxigén csökkenti a duzzanatokat. A koffeintartalmú szemkörnyék-ápolók is serkentik a nyirokáramlást, s ezáltal elmulasztják a puffadást. A drogériákban kapható, zselés anyagú, hűthető szilikon maszk is kiváló segítség, ha duzzadt szemmel ébredünk.


Kozmetikum:

GARNIER MOISTURE+ FRESH LOOK ENERGIZÁLÓ TEXTIL MASZK SZEMKÖRNYÉKRE

10 perc hatóidő és aszemkörnyék ráncai megszelidülnek.


10 perc hatóidő után a ráncok megszelidülnek
Szemkörnyék maszk az üde tekintetért



Ráncok


Oka: A kor előrehaladtával a bőr kollagénrost hálózata és a bőr rétegei közötti kapcsolatok meggyengülnek. A bőr fokozatosan veszít rugalmasságából, de ez a folyamat megfelelő kozmetikumokkal lassítható. A túlzásba vitt napozás, a dohányzás, a káros környezeti hatások, a helytelen életmód viszont felgyorsítják a bőr idő előtti öregedését, a ráncok kialakulását.


Megoldás: Ha szeretnénk sokáig megőrizni fiatalos tekintetünket, óvakodjunk a naptól, télen-nyáron viseljünk UV-szűrős napszemüveget; ne dörzsöljük a szemünket, mert ezzel nyújtjuk a bőrt; aludjunk eleget és lefekvés előtt kíméletesen, de alaposan távolítsunk el a sminkünket. A már kialakult mély szemkörnyéki ráncokat hialuronsavat tartalmazó krémekkel tudjuk belülről feltölteni.


Kozmetikum:

L'ORÉAL PARIS HYALURON SPECIALIST SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ

A hialuronsav feltöltő hatása azonnal érvényesül, a ráncok kevésbé markánsak.


A hialuronsav feltölti a ráncokat
Szemkörnyékápoló a hialuronsav erejével


Karikák


Oka: A szem alatti sötét karikák megjelenéséhez sok tényező járul hozzá, örökölt és genetikai probléma egyben. Szakemberek szerint a karikás szem egyik oka a bőr túlzott pigmentációja, a másik pedig a vékony erecskék tágulása. Az állapotot ronthatják a levegőben levő allergének is. Az értágító hatású fogamzásgátlók szedése, valamint az öregedés szintén fokozhatja a karikák mélyülését.


Megoldás: A sötét karikák halványítására az azonnali megoldás a korrektor. A bőrgyógyászok az alfa-hidroxisavat tartalmazó készítményeket ajánlják a probléma leküzdésére, mert ezek a bőr vastagodását idézik elő ezen a területen. A K és P vitaminban gazdag krémek erősítik az érfalakat, a fényvisszaverő részecskékkel dúsított készítmények optikai csalással enyhítik az árnyékokat.


Kozmetikum:

VICHY LIFTACTIV RETINOL HA RÁNCTALANÍTÓ KRÉM

A retinol itt is csodákra képes, ha a készítményt rendszeresen használjuk.


A Retinol elhalványítja a szemkörnyék körül kialakult sötét foltokat
Szemkörnyékápoló a Retinol erejével

Ezt is olvasd el!

bottom of page