top of page
  • antiagingshow1

Tavaszi nagytakarítás a bőrnek: Hollywood Carbon Peel lézeres mélytisztító arckezelés


Minden este szakszerűen megtisztítom az arcbőrömet, havonta egyszer a kozmetikusom professzionális peelinggel megszabadítja a pórusaimat a szennyeződésektől, éppen ezért sokáig úgy gondoltam, nincs szükségem extra, a bőr mélyebb rétegeit is érintő arctisztításra. Aztán kipróbáltam a Hollywood Carbon Peel lézeres mélytisztító arckezelést és az eredményt látva azt tapasztaltam: megéri néha az esztétikai beavatkozások irányába is nyitni a ragyogó bőrért.



Fekete pakolás női arcon
A Hollywood Carbon Peel mélytisztító arckezeléskor pórustisztító szénpasztát tettek a bőrömre


Bevallom őszintén, tartok a lézeres arckezelésektől. Eddig ugyan még egyet sem próbáltam, de barátnőim elmeséléséből arra következtettem, nem igazán kellemes beavatkozásokról van szó. Nem beszélve a kezelések utáni bőrpírról, hámlásról, amit egy komolyabb lézeres kezelés után az arcukon láttam. Éppen ezért fenntartásokkal indultam el az EverDerm Kilinákára, ahol a Hollywood Carbon Peel lézeres mélytisztító arckezelés várt rám.


Ugye nem fog fájni?

Ez volt az első kérdésem a kezelést végző szakemberhez. Ő csak mosolygott rám és azt válaszolta: egyáltalán nem. Hittem neki és a kötelező adminisztráció, az egészségügyi állapotomat, életmódomat érintő átfogó kérdéssor után, kényelmesen elhelyezkedtem a kezelőágyon. Először letisztították az arcbőrömet orvosi esztétikai hatóanyagokban gazdag termékekkel, majd az anyajegyeimet lefedték, így védték az ezt követő beavatkozástól. Aztán az arcomra felkenték a pórustisztító szénpasztát. Egy kicsit várni kellett, amíg a karbonszemcsék a bőr pórusaiba bejutottak.



Fehér hab egy női arcon
Orvosi hatóanyagokban gazdag tisztítóhabbal tisztították le az arcbőrömet


Jön a lézer

Ezután következett az első lézeres beavatkozás, amelynek az a feladata, hogy a karbonpasztát rögzítse a bőrhöz. A lézer a szenet beütögette a pórusokba, hogy itt szívja fel a bőr mélyebb rétegeiből a szennyeződéseket, felesleges faggyúréteget. A második lézeres körben a lézerfény segítségével végig pásztázták az arcom területeit, ennek hatására a szén-részecskék felrobbantak a felszívott szennyeződésekkel és elhalt hámsejtekkel együtt és a pórusok kitisztultak. A kezelés végén, a paszta eltávolítása után orvosi tisztaságú szérummal kenték be az arcomat, ami visszahúzta a kipirosodást a bőrömön és sejtregeneráló hatással is bírt. Extra kényeztetésként kaptam még egy hűsítő fátyolmaszkot is, aminek nyugtató, regeneráló, tápláló hatóanyagai nagyon jól estek a bőrömnek.



Lézerfej a női arcon
A lézeres kezelés alatt kényelmesen pihentem

Ebből én mit éreztem?

Bár lézeres beavatkozásról van szó, ennél a kezelésnél nincs szükség érzéstelenítésre, mert valóban egyáltalán nem fáj. Furcsa érzés volt, ahogy a lézersugarak, mint meleg fuvallatok érték a bőrömet. A furcsa égett szag, amit éreztem a levegőben az égett karbonpaszta szaga volt, s a szagelszívó gép ütemes kattogását, ami az elején kicsit ijesztőnek tűnt, pár perc alatt megszoktam. A kezelés végén a fátyolmaszk hűsítő hatása nagyon jól esett.



Fehér fátyolmaszk női arcon
A hűsítő fátyolmaszk jól esett a kipirosodott bőrömnek


Milyen lett az eredmény?

A kezelés végén piros volt az arcom, mintha lázas lettem volna. Egy napig nem sminkelhettem, mert a drogériában kapható sminkek eltömíthetik a pórusokat és akut gyulladások is kialakulhattak volna a bőrömön. Fényvédőt mindenképp használnom kellett még 2 hétig, mivel a lézeres kezelésnek enyhe fényérzékenyítő hatása van. Már az első nap, amikor kezdett eltűnni a pirosság azt láttam, hogy a bőröm sokkal tisztább, feszesebb lett, visszanyerte egészséges ragyogását. S ez az állapot még hetekig kitartott.


Ezt is olvasd el!



bottom of page