top of page
  • László Kriszta

Négy hét, mínusz 5 centi és 2 kiló


Véget ért az őszi, négy hétig tartó testformáló kalandom, aminek eredménye számokban is mérhető. Tíz alkalommal – hetente kétszer - jártam a Your Skin Medical orvos-esztétikai szalonban, ahol a Wiener testtekercseléses módszer szerint, növényi hatóanyagokkal átitatott fáslik alatt olvadtak le rólam a centik. Most nagyon elégedett vagyok, csak akaraterő kérdése, hogy meddig tudom megőrizni az elért formámat.A fogyás centikben mérhető

Egyáltalán nem volt nehéz, szinte észre sem vettem, hogy egy alakformáló program részese vagyok. Sikerült már a kezeléssorozat elején átállítani az agyamat és beilleszteni az életvitelembe azt a néhány alapvető elvárást, ami a siker garanciája. Vagyis ügyeltem arra:

  • naponta 3 liter folyadékot igyak, főleg a kezelés napján, amikor a folyadék segítségével távoztak a méreganyagok a szervezetemből.

  • Eltávolítottam minden csokit, édességet az otthonomból, száműztem a cukrot és a tésztaféléket. A kenyeret pászkára cseréltem és a főételek mellé köretként a rizs és a krumpli helyett még több zöldséget és salátát ettem.

  • A rendszeres jógázás mellé bevezettem a heti 2-3 gyors gyaloglást. Szerencsére sokat sütött a nap, az erdőben töltött lopott órák lelkileg is feltöltöttek.


Egy kis pihenés a kezelések alatt

Az első pár alkalom után annyira rászoktam a kezelésre, amit énidőnek fogtam fel, hogy alig vártam: befáslizva újra bebújjak a meleg pokróc alá és 50 percig nyugalomban legyek. Volt, amikor elaludtam, máskor zenét hallgattam, olvastam, s néha előfordult, hogy a fontosabb telefonbeszélgetéseket ilyenkor bonyolítottam le. A fáslik alatt dolgoztak a növényi hatóanyagok, egyszer fáztam, aztán éreztem, hogy felforrósodik a bőröm, de ez egyáltalán nem volt zavaró. Tudtam, hogy a kezelés hatásmechanizmusa a hideg-meleg váltakozásán alapul, így égnek a felesleges tápanyagok, ürülnek a zsírpárnácskák, szelídül a narancsbőr.


50 perc énidő

Milyen az eredmény?

A hastérfogatom négy hét alatt öt centivel lett kevesebb, ami az én esetemben annyit jelent, hogy a feszülő farmert, most kényelmesen tudom begombolni. A szűkebb pulóver, vagy ing nem feszül a hasamon és ezáltal sokkal jobban érzem magam a bőrömben. A combok térfogata négy centivel lett vékonyabb, érdekes, hogy a jobb combom alapjáraton egy centivel vastagabb, mint a bal. Állítólag, ez teljesen természetes, jobbkezes vagyok, a jobb lábamat jobban terhelem, ezért a jobb lábam izmosabb, ami a comb területét is érinti. Azontúl, hogy a kezelésnek köszönhetően karcsúbb lettem, a bőröm állaga is rengeteget javult. Feszesebb és bársonyosabb lett, a narancsbőr állapota pedig érezhetően javult.


Enikő, aki a kezeléseket végezte

Nem csoda, csak egy kis rásegítés

Meggyőződésem, hogy csak ettől a kezeléstől önmagában nem lehet lefogyni, ez egyfajta rásegítése az alakformálásnak. Ha nem tartjuk be mellette a többi játékszabályt, semmi értelme elkezdeni. Viszont azáltal, hogy a kezeléssorozat keretet ad az életünknek, a kezelést végző szakember látja rajtunk a változást, lelkesít, könnyebben megy más területen is az odafigyelés. Ahhoz, hogy ne jöjjenek vissza a leadott kilók és ne álljon be az úgynevezett jójó-effektus, fontos átállni az egészséges életmódra, és nem csak kampányszerűen fogyókúrázni. Tapasztalatom szerint 2-3 kiló jön megy, ezt a súlymennyiséget még könnyű kordában tartani, a baj ott kezdődik, amikor a kilók átveszik az iránytást és önsanyargatással akarjuk legyőzni őket.


A kezelést a Your Skin Medical jóvoltából próbálhattam ki, további információkat a Facebook illetve Instagram oldalukon is találhattok.


Ha érdekel az előzmény, itt olvashatsz róla!


415 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page