top of page
  • antiagingshow1

Alga, tengervíz, méregtelenítés... Mindez egy kényeztető testkezelésben!


Ha éppen benne vagy a tavaszi tisztítókúrában, egy méregtelenítő testkezeléssel megtámogathatod a méregtelenítés folyamatát. Ez a kényeztető rituálé akkor is sokat segít, ha elért a tavaszi fáradtság és úgy érzed, feltankolnál egy kis energiával, vagy csak egyszerűen a stresszes hétköznapokban felüdülésre vágysz. Kipróbáltuk a Thalion professzionális kozmetikai márka méregtelenítő testkezelését.



Nő feksziik a méregtelenítő testkezelés alatt egy mélymeleg takaró alatt
A Thalion Body Detox méregtelenítő testkezelés egyik kelléke a mélymeleg takaró

Évek óta tartom a nagyböjtöt és erre nagyon büszke vagyok. Kialakítottam a saját szabályaimat, amelyekhez tartani tudom magam anélkül, hogy sanyargatásként élném meg ezt az időszakot. Célom nem a fogyás, sokkal inkább a testi és lelki tisztulás. Húst egyáltalán nem eszem ilyenkor, viszont nagyon figyelek a fehérjepótlásra. Bab, lencse, csicseriborsó, olajos magvak gyakran megjelennek a tányéromon. Igyekszem megszabadulni az „függőségeimtől” is, az alkoholtól és az édességektől, amelyeket a kelleténél gyakrabban fogyasztottam a téli hónapokban a sötétség, a hideg, a Covid okozta rosszkedv elűzésére. A böjt alatt csak hétvégén eszem édességet és fogyasztok alkoholt. Akkor is csak mértékkel. Arra jöttem rá az évek során, hogy tényleg minden a fejben dől el. Ha sikerül átállítani az agyam a böjti üzemmódra, a testem is engedelmeskedik. Sőt a böjti időszak utánra is hatással lehet ez az önkontroll, másként nézek magamra és a világra.

A figyelmemet most a külvilág nyomasztó történései kötik le, azért adok magamnak néha egy szusszanásnyi énidőt. A feltöltődés, a test és lélek karbantartása rendkívül fontos ahhoz, hogy képes legyek folytatni a mindennapi kis csatáimat és támogatást tudjak nyújtani a környezetemben élőknek is.


Méregtelenítés a bőrön át

Idén lehetőségem nyílt a méregtelenítés folyamatát egy különleges testkezeléssel is megtámogatni, amely hozzájárul ahhoz, hogy a méreganyagok gyorsan és hatékonyan távozzanak a testből. Nem beszélve arról, hogy a kényeztető rituálé során mentálisan és fizikailag is tökéletesen ellazulhatok, töltődhetek.

A bőr a legnagyobb felületű szervünk, amelyen keresztül a testünk mérgeket választ ki. Négyzetcentiméterenként több száz izzadságmirigy dolgozik rajta, ha őket kívülről stimuláljuk, nagyobb teljesítményre serkentjük, a verejtékkel még több felesleges anyag távozik. Ezen a logikán alapul a Thalion Body Detox méregtelenítő testkezelése is.


Tengervíz és algák

A Thalion professzionális kozmetikai márka régóta a látókörömben van. Nemcsak azért, mert francia és én hiszek a franciaszépségipar termékeinek hatékonyságában, hanem azért is, mert a Thalion készítményeinek alapját a tengervíz és az UNESCO-által védett biorezervátumból származó algák kivonata adja. Én alapjáraton „tengerfüggő” vagyok, ha sikerül eljutnom nyáron a tengerpartra, órákat tudok eltölteni a sós vízben. Ösztönösen megérzem a tengervíz jótékony hatását. Nem csoda, hiszen évmilliárdokkal ezelőtt a tenger volt az élet bölcsője, ennek köszönhetően a tengervíz természetes módon áll harmóniában az emberi szervezettel. A tengervíz az ember vérplazmájához hasonló összetevőkből áll. A legfontosabb ásványi anyagok, mint a nátrium, a kalcium, a magnézium, a kén és a foszfor egyaránt megtalálhatóak a vérben és a tengervízben - többségük ugyanolyan koncentrációban. E tudás birtokában tudatosan szeretek olyan kozmetikai készítményeket használni és olyan professzionális kezeléseken részt venni, amelyeknek köze van a tenger kincseihez.


Algák kémcsövekben
Az algák erőteljes méregtelenítő és zsírbontó hatásúak


Kényeztető rituálé

A kezelést régi ismerősöm Tóth Kati budai szépségszalonjában próbáltam ki, ami a Chez Catherine nevet viseli. Ismerem jól Kati szaktudását és a kezeiben rejlő erőt, úgyhogy vele örömmel vágtam bele az új kalandba. Miután levetkőztem és egy takaró alatt kényelembe helyzetem magam a kezelőágyon, becsuktam a szemem és átadtam magam a kényeztető utazásnak, ami egy ráhangoló rituáléval kezdődött. Zene helyett a tenger mormogását hallgattam, éreztem a tengeri szellő simogatását a bőrömön, a tengeri pára apró vízcseppjeinek lecsapódását az arcomon. Majd egy finom kéz gyengéden átmasszírozta a csuklyásizmomat, a csuklómon található szívpontot, amitől lassan kezdtem ellazulni.


Testradírozás

Ahhoz, hogy a méreganyagok könnyen tudjanak távozni, nem árt, ha a bőrfelszín tiszta állapotba kerül. Ezt segíti elő a testradírozás, amely alkalmával a hámréteget megszabadítják a rá rakódott szennyeződésektől. Kifejezetten jól esett, ahogy a kozmetikus egy tengeri sós testradírral a bőröm minden négyzetcentiméterét határozott mozdulatokkal átdörzsölte. Egy erőteljesebb testmasszázzsal is felért. Ezután nedves, meleg törülközővel áttörölte a testemet, így távolította el a radír maradékait a bőrfelületről.


Csodamasszázs

Ezután következett a kényeztetés csúcspontja, a méregtelenítő masszázs, aminek a koreográfiája úgy van felépítve, hogy 20 perc alatt a tökéletes ellazulás állapotába juttassa a vendéget. Velem is ez történt. Miközben minden porcikám elernyedt, a masszázsolaj hatóanyagai felszívódtak bőrben. A masszázs stimulálta a nyirokkeringést, ezáltal a méregtelenítés folyamata is beindult. Ebből csak az ellazuláson túl annyit éreztem, hogy egyre jobban melegem lesz.


Jöhet az algapakolás!

A folyékony, gél állagú készítmény 500 szoros töménységű algakivonatot tartalmaz. Több algafajta is megtalálható benne, mindegyikük erőteljesen segítik a méregtelenítést és zsírbontó hatásúak is. Az egyiküket homeopátiás fogyasztószerként is használják. A pakolás egy kicsit lehűtött, de ez az érzet a mélymeleg takaró alatt, amibe becsomagoltak, gyorsan tova szállt. A takaró az infraszaunához hasonló elven működik, mélyen átmelegíti a szöveteket, gyorsítja a salakanyagbomlást. És persze izzaszt is. Biztonságban éreztem magam a takaró alatt a 40 fokos melegben, s ezt az élményt csak fokozta a talpmasszázs, aminek a célja az volt, hogy a talpon található reflexpontokon keresztül rásegítsünk a méregtelenítésben résztvevő belső szervek munkájára. Ez is egy kényeztető, kellemes masszázs volt, aminek hatására néhány percre az álom és az ébrenlét határához eljutottam. Innen kellett visszatérnem, amikor lejárt a pakolás hatóideje és kicsomagoltak a takaróból. Ismét nedves, meleg törülközővel távolították el az algamaradványokat a testemről.


Takaró alatt fekvő nő, a talpát egy kozmetikus masszirozza
Talpmasszázs az extra kényeztetés


Milyen lett az eredmény?

Nemcsak éreztem, de tapintással le is ellenőriztem, hogy a kezelés hatására tisztább, bársonyosabb és feszesebb lett a bőröm. Jóllehet a kozmetikus csak a nyakamig dolgozott a testemen, amikor a tükörbe néztem, az arcom vonásai is kisimultak, sőt a szemgolyóm fehér színe fényesebbé vált. Lenyugodtam, gondolataim is kitisztultak és feltöltődve pozitív energiával hagytam el a szépségszalont.

Milyen jó lenne sokáig megőrizni ezt az állapotot! Ehhez annyi szükséges, hogy kitartóan folytassam a tavaszi böjtöt, figyeljek oda a táplálkozásomra, sokat mozogjak friss levegőn, rendszeresen használjam a testradírt és a testápoló készítményeket, hetente szaunázzak, sok folyadékot igyak és persze néha megismételjem ezt a kezelést. Annál is inkább, mert bizonyos kor felett, amikor beléptünk a változókorba és a menstruációnk már elmaradt, kifejezetten ajánlott a rendszeres méregtelenítés.




Ezt is olvasd el!

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page