top of page
  • László Kriszta

Testtekercselés, a kényelmes fogyás egyik módszere

Frissítve: 2022. jan. 8.


Mielőtt belecsusszanunk az év végi ünnepek hedonista időszakába és jönnek a pompás családi, baráti ebédek, vacsorák, úgy gondoltam, nem árt egy kicsit formába hozni a testem. Mivel jelenleg nincs időm, türelmem a drasztikus diétához és az extra mozgáshoz sem, maradt a legkényelmesebb megoldás: a professzionális testkezelés. Olyan módszert kerestem, ami természetes növényi hatóanyagokkal dolgozik és nem okoz kellemetlenséget, fájdalmat.



A Wiener testtekercselés nem újkeletű testformáló eljárás Magyarországon, húsz évvel ezelőtt már kipróbáltam egyszer és bejött nekem. Csakhogy akkor egy léböjtkúra keretén belül alkalmazták, amikor napi 4 liter folyadékot vettem magamhoz és nem ettem szilárd ételeket. Így könnyen ment a fogyás: a felesleges kilók és centi napról napra olvadtak le rólam. Most a nagy kihívást az jelenti, hogy munka mellett, a hétköznapi rutinomba kell beépítenem a kezeléseket, legalább 3 liter folyadékot kell innom és figyelnem kell a bevitt kalóriamennyiségre is. Tudom, hogy az elért eredményt a mostani alakomhoz kell majd mérnem és nem az akkori látványos változáshoz.



Centik, fáslik, krémek

A Your Skin Medical kedves munkatársa a bemutatkozás után egy mérőszalaggal lemérte a combjaim, a csípőm és a hasam körfogatát, hogy lássuk honnan indultunk el. Majd azt is felmérte, mely területeken, milyen problémáim vannak. A combomon a narancsbőr megszelídítése és a bőr feszesítése a cél, míg a csípő és a hasi területen egyértelműen a zsírpárnák apasztása. Ez alapján különböző hatóanyagokból, illóolajokból álló krémekkel dörzsölte be a bőrömet. Erre jöttek rá szorosan a fáslik a térdtől a mell alatti részig, amelyeket előtte langyos vízben áztatott és a célnak megfelelő illóanyagokkal itatott át. Külön öröm volt számomra, hogy a lábszáram és a vádlim szabadon maradt és így a kezelés nem érintette a vékony hajszálereket, a kisebb visszereket, amelyek az alsó lábszáramat tarkítják. Ezután egy buggyos nadrágba kellett belebújom, ami segítette a hatóanyagok működését a fáslik alatt. 50 perc pihenés várt rám, kellemesen ellazultam a kezelőágyon és figyeltem a testem válaszait a kezelésre.



Hideg-meleg váltakozva

A Wiener testtekercselés módszer hideg-meleg effektuson alapul. Az emberi szervezet alapvető funkcióját veszi figyelembe, azt, hogy a működéséhez szükséges belső hőegyensúlyt folyamatosan fenntartsa. A kezeléshez használt hatóanyagok illóolajai, mint az eukaliptusz, borsmenta, mentol és rozmaring erős hyperemizáló hatásuknál fogva intenzív vérkeringést és vérbőséget idéznek elő a kötőszövet felső rétegeiben. Ennek hatására a test mélyebb rétegeiben belső hidegségérzet lép fel. A fellépő belső hűvösség pedig arra ösztönzi a testünket, hogy elégesse az elraktározott felesleges tápanyagokat és az így keletkezett energia segítségével a hőegyensúlyt fenntartsa. S ebből én mit éreztem? Egyszer fáztam, aztán éreztem, hogy a fásli alatt felforrósodik a bőröm. De ez egyáltalán nem volt kellemetlen. A kezelést végző szakember elmondta, hogy ez csak a kezdet, a tízalkalmas kezeléssorozat folyamán, egyre erősebb hatóanyagokkal dolgoznak majd, most csak a rászoktatás fázisában vagyok. Semmi baj, állok elébe. Két nap múlva folytatom!




Mit ígér Wiener testtekercselés módszer?


• Méretcsökkentést, ami azért garantált, mert a hideg-meleg hatásra a zsírbontás gyorsabban történik, és ez centiméterekben mérhető.

• Az illóolajok összetételének és a speciális fáslizó technikának köszönhetően a problémás területeken célzottan történik a salaktalanítás, és így a méreganyagok könnyebben távoznak el.

• Erőteljes cellulit csökkentő hatást. A cellulit súlyosabb fokozataihoz speciális hatóanyagok állnak rendelkezésre.

• Az egymásra épülő technológiai lépések és fáslizás technikája jelentős bőr- és szövetfeszesség eredményez a kezelt területeken.


A kezelést a Your Skin Medical jóvoltából próbálhattam ki, további információkat a Facebook illetve Instagram oldalukon is találhattok.


192 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page