top of page
antiagingshow1

Kozmetikus ajánló: Rák Andrea

Frissítve: 2022. okt. 4.

Mivel Budapesten élek, általában a fővárosba járok fodrászhoz, kozmetikushoz, de mindig feléled bennem a vágy, ha vidéken járok, ott is kipróbáljak néhány szépészeti szolgáltatást. Balatonon is megfordultam már jó néhány szépségszalonban, de mostanáig egyszer sem történt meg velem, hogy visszavágytam volna a kipróbált helyre. Néhány napja azonban Balatonfüreden megtaláltam azt a kozmetikát, ahová biztos, hogy máskor is visszatérek majd. A kozmetikus, Rák Andrea személyisége, a belőle áradó végtelen nyugalom, a fantasztikus keze és az általa használt készítmények csúcsminősége azonnal elvarázsolt.


Rák Andrea kozmetikája
Rák Andrea kozmetikus Balatonfüreden dolgozik a Flamingó Wellness és Konferencia Hotelben

Andrea ízig-vérig balatoni lány, Füreden nőtt fel és egy rövid kitérő után ide tért vissza. 1994 óta van a szakmában, kozmetikája a Flamingó Wellness és Konferencia Hotelben található, ahol a szállóvendégek mellett külső vendégeket is fogad. Rengetegen térnek vissza hozzá az ország különböző városaiból, sőt még külföldről is, mert a balatoni nyaralás alatt egyszer felfedezték Andrea szalonját, kipróbálták kezének varázserejét és azóta függővé váltak.


Miért választottad a kozmetikusi pályát?

Kislányként volt szerencsém bepillantanom a kozmetika varázslataiba Edit néni, közeli rokonunk által, aki megbecsült mestere volt a szakmának. Sokszor megfordultam nála, anyukámat kisértem el a kezelésekre. A gimnázium alatt arról álmodtam, hogy jelmez-, vagy díszlettervező leszek, de ehhez már tinédzser koromban Budapesten háttérképzésekre kellett volna járnom. Anyukámnak volt az ötlete, hogy az érettségi után menjek el Edit nénihez tanulónak. Anya jól ismert engem, megérezte, hogy van érzékem ehhez a szakmához. Megtetszett a kozmetika folyamatosan fejlődő világa, elvégeztem a kozmetikus képzést, de nem adtam fel a művészet iránti vágyaimat. 5 évvel később elvégeztem egy kétéves, nappali művészeti iskolát is, ami egy önismereti út is volt számomra. Rájöttem arra, hogy a belső elmélyülést hozó alkotófolyamat mellett, szükségem van a lelki kapcsolódásra az emberekhez az addigra már kialakított "baráti" vendégkörömre is, így újra megnyitottam szalonom. A kozmetikusi pályán mindezt megtapasztalom és a munkámat művészi szinten tudom végezni.


Balatonfüreden nőttél fel és jelenleg is itt élsz. Soha nem gondoltál arra, hogy elköltözz máshova?

Én itt vagyok itthon. A posztgraduális művészképzést máshol végeztem el és utána egy ideig utazgattam. Jártam Brightonban, Kölnben, Berlinben egy ideig szó volt arról, hogy ott maradok tartósan, de nem tudtam megtenni olyan honvágyam volt. Egy hónapot Balin töltöttem, itt is megéltem, milyen máshol lenni, a szívem innen is hazahúzott. Mindig is bennem volt a vágy, hogy víz közelben éljek, hál Istennek ez most megadatik. A szállodában a kozmetikámtól 50 méterre van a Balaton, munka után kijövök a partra végig bringázom a Tagore sétányon és azonnal feltöltődöm, felszabadultnak, boldognak érzem magam. Nagy álmom volt vízen lebegve kezelni és ez meg is valósult. Egy ismerősöm gyönyörű hajóján szoktam nyaranta öt elem kezeléseket végezni a naplementében, a hajótesten. Fantasztikus élmény nekem is és a vendégnek is. Amikor elindulunk Füredről Tihany felé, a kapitány csak ringatja a hajót, ebben a kellemes állapotban zajlik a kezelés, amíg eljutunk a csücsökig. Visszafele már bátrabban befogjuk a szelet, emelkedik az adrenalinszint, egészen más arcát mutatja meg a Balaton, s a kedves vendég a mély relaxáció után igazi pezsdülésben érhet partot, persze csak akkor, ha kalandosabb mókára is nyitott. Általában születésnapi ajándékba, vagy romantikus meglepetésként szokták ajándékozni ezt a kezelést, amikor visszaérünk a kikötőbe, jön a meglepetés: barátok, ismerősök várják az ünnepeltet.


A szálloda, ahol Rák Andrea dolgozik közel van a Balatonhoz
A Balaton 50 méterre található munkahelyétől

Hogyan fogalmaznád meg a kozmetikusi identitásodat? Miben vagy más, mint a többi kozmetikus?

Az iskola után huszonévesen a Balatonfüredi Szívszanatóriumban kezdtem el dolgozni, ahol egy érett korosztály, 50 feletti vendégeim voltak. Akkor kezdtem el az életmód, az egészségmegőrzés témájában elmerülni, merthogy a szépség alapja is az egészség. Elmentem egy természetgyógyászati továbbképzésre és a kozmetikában is holisztikus látásmódot kezdtem el gyakorolni. A mai napig egységében látom a vendéget, nemcsak a bőrproblémáját kezelem.


A művész énedet is ki tudod élni a kozmetikusi munkád során?

A sminkelésben, a tartós smink elkészítésében jól jön a látásmódon. Kifinomultabban látom a színárnyalatokat, a szimmetriát, vagy éppen az aszimmetriát.


Andrea szereti a művészetet
Andrea a művészi énjét is ki tudja teljesíteni a kozmetikában


Milyen márkával dolgozol, és hogy miért választottad ezt a márkát?

Tizenöt évvel ezelőtt keresett meg a Maria Galland márka képviselője. Ez egy párizsi cég, de Svájcban van a laboratóriumuk. Elkezdtem használni a termékeiket és nagyon elégedett voltam velük. Azelőtt kipróbáltam számos más márkát, azt tapasztalatam, hogy 50 és 80 százalék között tudtak teljesíteni, ehhez képest a Maria Galland Paris készítmények 90-100 százalékosak. A korszerű formulák valóban beszívódnak a bőr mélyebb rétegeibe, a termékek szigorú ellenőrzés után kerülhetnek csak a tégelybe. Mindenféle bőrtípusú vendéget kezeltem már velük és eddig soha nem alakult ki allergia senkinél sem. Egy kezelés másfél-két órát tart és ez idő alatt a bőr már láthatóan ragyogóbbá, feszesebbé válik. Azt is szeretem a márkában, hogy negyedévente továbbképzéseket biztosítanak a kozmetikusoknak, több párizsi tanulmányútjukon részt vettem már. Ez különösen boldoggá tett, hiszen több éves álmom valósult meg, 1999-ben egy fantasztikus körutazáson voltam Svájcban, Franciaországban, Monacoban. Sorra látogattam be a színvonalas szalonokba, s akkor elhatároztam, hogy csak így szeretném igazi szakértő gondoskodással, igényes környezetben végezni a munkám.2007-ben megnyitottam szalonom "a méltó környezetben", itt a 4 csillagos Flamingó Wellness Hotelben. Soha ne adjuk fel álmainkat!


Elegáns kozmetikai szalonjában várja a vedégeket
Külföldi élményei alapján rendezte be szalonját

Mit szeretsz a kozmetikusi munkádban?

Jól esik ráhangolódni a vendégre, megismerni a világát. Nagyon sok jó emberrel hozott össze a sors a munkámnak köszönhetően, sokat kapok tőlük. Bizalmat szavaznak nekem azzal, hogy megnyílnak előttem és ez nagyon jól esik.


Ezt is olvasd el!


Comments


bottom of page