top of page
  • antiagingshow1

A Protinol az új Retinol?(X)


Új szuper hatóanyag jelent meg a kozmetikai piacon az AVON márka jóvoltából. Ez pedig a Protinol™, aminek hangzása nagyon hasonlít a Retinolhoz, de közel sem ugyanazon molekuláról van szó. Lássuk, milyen jótékony hatással van arcbőrünkre ez az új összetevő!


25 éves kor jelenti a vízválasztót: ekkor fedezzük fel az első szarkalábainkat a szemkörnyékén és konstatáljuk, hogy egy zűrös hét vagy egy átmúlatott éjszaka után, egy kiadós alvás már nem elegendő bőrünk frissességének visszaszerzésében. Az általános bőröregedés jelei ekkortól kezdenek szemmel láthatóan megjelenni a bőr felszínén, mivel a bőrben zajló élettani folyamatok végérvényesen lassulni kezdenek és a bőr szerkezete meggyengül. Csökkeni kezd azoknak az anyagoknak a mennyisége (kollagén, elasztin, hialuronsav), amelyek feszessé és simává teszik a bőrt.

Fiatal lány csukott szemmel napozik
25 éves kor a vízválasztó: ( Fotó:Fleur Kaan/Unsplash)

Megoldás: a kollagéntermelés fokozása

A kollagén az egyik leggyakoribb és legnagyobb mennyiségben előforduló fehérjeforma az emberi szervezetben. Az izmok, csontok, inak, erek és az emésztőrendszer számos szövetében megtalálható. Ha a kollagénszint magas, a bőr puha, sima és feszes lesz és ez az állapot segíti a bőrsejtek megújulását, helyreállítását és biztosítja a bőr nedvességtartalmának megőrzését. Éppen ezért a kollagén az évek során a bőrápolás nagyon fontos összetevőjévé vált.

A bőrben a kollagénnek két fő típusa van jelen, az úgynevezett kollagén 1 és kollagén 3, amelyek egyaránt fontosak. A kollagén 3, más néven „csecsemőkollagén” - mivel ennek jelenléte a kisbabák bőrében a legnagyobb - olyan vázat biztosít, amelyhez a kollagén 1 kötődik. A kétféle kollagénnek tehát szüksége van egymásra a hatékony működéshez.

A csecsemők bőrében, amikor a kollagénszint még a csúcson van, az 1-es és a 3-as kollagén egyenlő arányban van jelen, tökéletes összhangban működnek együtt. Az idő előrehaladtával azonban ez az optimális kollagénegyensúly kezd megbomlani.


Az a csodálatos Protinol™

A kozmetikaiiparnak eddig csak a kollagén 1-re sikerült helyi bőrápolással kozmetikumok által hatni, a „babakollagén” mátrixa nélkül – a hatás azonban nem volt elegendő . Az Avon új, áttörést jelentő szabadalmaztatott összetevője, a Protinol™ mind a kollagén 1, mind a kollagén 3 helyreállításán dolgozik, így közelebb hozza őket a babák bőrében található optimális arányhoz.


Egy szérum, ami egy hét után már látványos eredményt hoz

A márka kulcsfontosságú terméke, amelyben a Protinol™ először megtalálható, az új Anew Renewal Power Serum. Azt ígéri, hogy mindössze hét nap használat után lényegesen egészségesebb, teltebb, ragyogóbb bőrt biztosít. Mindezt számos, különböző bőrtípuson végzett klinikai teszt is alátámasztja.

A könnyű szérum gyorsan beszívódik a bőrbe, a Protinol™ mellett úgynevezett niacinamid összetevőt is tartalmaz, ami a bőrsejtek megújulási folyamatainak támogatásához járul hozzá. Reggel és este ajánlott használni a Anew Platinum feszesítő nappali krém és az Anew Platinum feltöltő éjszakai krémkiegészítőjeként, amelyek szintén Protinol™-lal dúsítottak.

 Anew Renewal Power Serum termékfotója
Az új Anew Renewal Power Serum.


Miben különbözik a Protinol™ a retinoltól?

A nevek hasonlónak tűnhetnek, de a Protinol és a retinol két nagyon különböző összetevő.


"Az egyik legnagyobb és legfontosabb különbség közöttük, hogy a Protinol™képes megnyugtatni a bőrt, így a ránctalanítás, a bőrfeszesítés sokkal gyengédebb alternatívája

- állítja Anthony Gonzalez, az Avon bőrápoló termékfejlesztési igazgatója.

Ez azt jelenti, hogy bárki, aki esetleg a bőrtípusának megfelelően túlságosan szárítónak találja a retinolt, jobban jár, ha olyan terméket próbál ki, amely kihasználja a Protinol™ erejét.

Az eredmények azt is mutatják, hogy a Protinol gyorsabban hat, mint a hagyományos retinol, és bár a retinol segít a kollagén 1 és kollagén 3 termelésének fokozásában, a Protinol™ bizonyítottan közelebb hozza a két kollagén arányát az ideálishoz.”


Ha tetszett, ezt is olvasd el!

Comentarios


bottom of page