top of page
  • antiagingshow1

Újra definiálták a hajam! Megoldás a vékonyszálú hajra



49 éves vagyok, de a hajam, még mindig olyan, mint babakoromban. Na nem a szónak abban az értelmében, hogy mennyire friss és cuki, hanem a kezelhetetlen vékonyszálúságában. Amolyan árvalányhaj, amit megritkított a Covid, a kor és a szőkítő porok, de rendbe rakott a Jean Louis David filozófiája és egy aranykezű mesterfodrász. Szántó Mónika kollégánk mesél kalandjairól vékonyszálú hajával kapcsolatban.




Egy nő két frizura
A vékonyszálú hajból is lehet frizurát készíteni


Próbálkoztam már sok dologgal, de a mindennapos frizura nálam egyet jelent a fejtetőre kunkorított hajgumi konttyal. Ez persze a hétköznapokban talán kevésbé zavaró, de ha fontosabb megbeszélésre, vagy valamilyen rendezvényre megyek, bizony nagy gondot okoz, hogy miképp varázsoljak magamnak frizurát. Így történt azon a bizonyos szombati napon is, amikor a férjemmel egy esküvőre voltunk hivatalosak. Szombat lévén nem sok opcióm maradt, hogy hova menjek fodrászhoz, hiszen normál esetben a megszokott fodrászatunkba több hetes is lehet az előjegyzés. Ilyenkor az internet a jó barátunk, kis kutakodás után rá is leltem a Rózsakert bevásárló központban található Jean Louis David szalonra, ami hétvégén is bejelentkezés nélkül fogadja a vendégeit.


Sok fajta fodrász szalonban jártam már, de franciában még soha. Magam elé idézve az ott élő nők laza eleganciáját és ápoltságát, reménnyel telve, de azért korábbi rossz tapasztalataimnak köszönhetően egy adag félelemmel is, léptem be a szalonba. Anita széles mosollyal fogadott és kávéval kínált. Mint később megtudtam, ő a szalon tulajdonosa, aki amellett, hogy a L’Oreal fodrászati divíziójának volt a szakmai oktatója – ami már önmagában meggyőző érv – elsőként hozta be hazánkba a világ számos nagyvárosában, sikerrel működő Jean Louis David fodrászatot, ami Budapesten most már két helyszínen is megtalálható.


Két nő áll egymás mellett és mosolyog
Mesterfodrász és vendége


JLD filozófia

Míg a kávémat szürcsölgettem elmondtam mindent, amit a hajamról tudni kell, nem kihagyva a negatív élményeimet sem, mert bizony-bizony a vékonyszálú haj kezelése és vágása egy teljesen más dimenziója a fodrászatnak, amit nem mindenhol vesznek figyelembe. Mialatt kiventilláltam magamból: az én hajamból úgysem lehet semmit kihozni szettemet, Anita csak hallgatott. A végén már elszégyelltem magam, hogy itt ülök egy ismeretlen emberrel szemben, aki még az ollóját sem vette elő, de én már az egész fodrász szakmára ráhúztam a vizes lepedőt. Látván belső feszültségemet elmosolyodott és elmondta, hogy a JLD fodrászatok filozófiájának pont az az alapja, hogy a fodrász minden esetben meghallgassa a kuncsaftot, mert más dolog, hogy szakmailag mit lát ő és megint más, hogy mivel tud együtt élni az adott delikvens. A JLD szalonokban dolgozó szakembereknek az a feladatuk, hogy a vágyakat és elképzeléseket a lehető legnagyobb összhangba hozzák a kivitelezhetőséggel.


Színskála helyett, szín konzultáció

Megszoktam már, hogy hajfestésénél mindig előkerül a színskála, aminek apró kis tincseiből próbál az ember valamilyen elképzeléssel élni, hogy mit szeretne és mi állna jól neki. Én alapjáraton barna hajú vagyok, a szemem is sötétbarna, a szemüvegkeretem meg fekete, így évtizedek óta szőke melírral próbálkozom „felvilágosítani” az arcomat, több kevesebb sikerrel, főleg a hajam roncsolását tekintve. Anita nem hozott elém színskálát, viszont elmondta, hogy milyen szerencsés vagyok a vékonyszálú hajammal, mert általában az lassabban őszül, így még az én koromban is sok festési technikával lehet dolgozni. A szőke színnel való kombinációt is jónak tartotta. Egyrészről az alapszíneim miatt, másrészről azért, mert a jól elhelyezett világosabb színátmenetekkel, csíkokkal optikailag dúsabbá varázsolható még a vékonyszálú haj is. Mivel elég roncsolt hajvégekkel érkeztem, azt javasolta, hogy első körben csak egy színezőt ken fel, kihagyva pár stratégiailag fontos szőke tincset. Igy egy kis fényt kap az egész hajam, nem lesz lenőtt hatás, hanem élettel teli természetes eredményt érünk el vele. Megnyugtatott, hogy ha nem tetszik az így kialakított szín, egy héten belül ingyenesen átfestik az egészet, mert ez is természetes része a JLD filozófiának.


Hullámos hajú nő ül háttal egy forászatban
Végül a hullámos kivitelű frizura lett a befutó


Vágás helyett hajszobrászat

Hogy őszinte legyek minden hajvágástól rettegek. Ez talán amiatt alakult ki, hogy egy vékonyszálú hajba elég egy helyen rosszul belevágni, hónapokig látszódni fog, arról nem is beszélve, hogy a hajgumis kontyomnak is lőttek, ha véletlenül túl sokat nyisszant a fodrász. Anita először felállított, és úgy vágta le hátul a hajam, mindig figyelmeztetve, hogy egyenesen álljak. Aztán visszaültetett a székbe és precíz mozdulatokkal, szinte szálanként vágta és igazította a hajamat a tömörebb hatás és a roncsolt hajvégek eltüntetése végett. Addigra szinte minden félelmem elmúlt, úgy éreztem magam, mint egy francia modell, akit most készítenek fel, hogy kiléphessen a kifutóra.


Egy vágásból több frizura

Szintén a JLD fodrászatok sajátja, hogy beszárítás előtt azzal is megismertetnek, hogy a vágott fazonból, milyen hajformázó termékkel és szárítási technikával, mit lehet kihozni. Rögtön 4 frizura típusra is kaptam javaslatot az egészen elegánstól a gyorsan elkészíthető változatig. Végül a hullámos kivitelt választottam, mivel szögegyenes a hajam, kíváncsi voltam ezt a hatást, hogy lehet anélkül elérni, hogy egy órát üljek hajcsavarókba, búra alatt vagy forró sütővassal roncsolják tovább a hajam. Anita két sajátmárkás JLD terméket kent és fújt a hajamra, a Go XXL Ciment Denisty&Volumen dúsító krémet, amely hialuronsavat tartalmaz és a GO STYLE, Spray Wavy Salt Lotion hullámosságot elősegítő terméket. Nem hagyományos, hanem diffúzor hajszárítófejet használva 15 perc alatt természetes hatású göndör fürtöket varázsolt a hajamba, mert ahogy megjegyezte a vékonyszálúhaj azért jó még, mert nagyon könnyen hullámosítható. Hoppá! 2.0 a vékonyszálú haj javára😊


Végeredmény

Nagyon megörültem, amikor megláttam a végeredményt. Üde és fiatalos lett az összhatás, de nálam mindig a másnapok hozzák általában a kiábrándulást, amikor reggel felkelve már semmi nem maradt az előző napi, gondosan kialakított frizurámból, főleg egy áttáncolt éjszaka után. Most viszont 3 napig bírták a hullámos fürtjeim és a hajmosás után magam is könnyen be tudtam szárítani a frizurámat, igaz akkor már az egyenes változatra. Hab a tortán, hogy kivételesen még a férjem is észrevette, hogy fodrásznál voltam. Alig várom a következő alkalmat, amikor a szőke szín felélénkítésével próbálkozhatunk majd, remélhetőleg akkor már roncsolásmentesen.


Ezt is olvasd el!


1 494 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page