top of page
László Kriszta

Fátyolmaszkok: SOS gyorssegély a bőrnek

Frissítve: 2021. júl. 19.

Fáradt, sápadt arc, jól kirajzolódó ráncok, szarkalábak, karikás szemek. Sajnos elég gyakran ez a kép néz vissza rám a tükörből reggel, amikor nem pihentem ki magam. A nyári kánikula pedig rátesz egy lapáttal, a kialvatlanság, a meleg csak fokozzák az elégedettlenségemet.

Rosszabb napjaimban, legyintek rá, ha ki kell mennem az utcára, feldobok egy kis sminket, hogy eltakarja a nem éppen szívderítő látványt. Amikor van időm és erőm, kutatni kezdek a szépítő kincseim között és előkapok egy SOS gyorssegélyt, egy hidratáló, vagy ránctalanító fátyolmaszkot. 15 perc hatóidő után látványos lesz a változás az arcbőröm állagán és látványán.

Jó négy éve indult be a fátyolmaszk-láz a világban, s mi sem bizonyítja jobban a maszkok hatékonyságát, mint az, hogy még ma sem csökkent irántuk az érdeklődés, pedig újabb szuper kozmetikai készítmények lepték el az üzletek polcait és az online shopok kínálatát. Ezek a vékony, hatóanyagokkal jól átitatott, szövetszerű anyagok a dél-koreai arcápolási rituálé részeként indultak hódító útjukra, ma már minden magára valamit adó kozmetikai márka kínálatában megtalálhatók. Sikerül titka: a gyors és látványos szépülés.



Néhány jó tanács a használatukhoz:

  • A fátyolmaszkok az arcápolási rutin kiegészítő kellékei, de nem helyettesítik az arcápolók rendszeres használatát. Negyven felett ebbe beletartozik a jó minőségű arcápoló szérum is, nemcsak a nappali és az éjszakai krém.

  • A fátyolmaszkokat arctisztítás után vigyük fel az arcunkra. Utána pedig használjuk nyugodtan a nappali krémünket.

  • Amikor rajtunk van a maszk, ha tehetjük, 15-20 percig pihenjünk le. Meditáljunk, vagy olvassunk egy kicsit. Így nemcsak a bőrünket kényeztetjük, de az elménket is.

  • A maszkot nem kell lemosni! Éppen az a lényege, hogy a hatóanyagokat a maszk levételét követően puha mozdulatokkal masszírozzuk be a bőrünkbe. Ne hagyjuk ki a nyak és a dekoltázs területét sem.


Kedvenc fátyolmaszkjaim különböző problémákra:

  • Reggel, ha felfrissíteni szeretném a bőrömet: jöhet a hidratáló maszk, amitől az arcom visszanyeri ragyogását, egészséges színét. Garnier Skin Naturals Freshness Textil Maszk - zöld tea-, hialuronsav- és glicerinkivonatot tartalmaz. Hayejin blessing of sprout hidratáló fátyolmaszk damaszkuszi rózsakivonattal Dél- Koreából. The Body Shop ragyogásfokozó C-vitaminos fátyolmaszk – 100%-ban lebomló , vegán, közösségi kereskedelemből származó mexikói aleo verát, perui camu-camu bogyót tartalmaz.

  • Esti kényeztetés a ráncok ellen, mert ezek a maszkok este is segítenek. L’Oréal Paris Hyaluron Specialist fátyolmaszk intenzíven táplálja a bőrt és látványosan feszesít. AHAVA Retinol Anti-aging arcmaszk a Holt-tenger algájából nyert retinollal, gyümölcsökkel és hialuronsavval a ráncok ellen. Eucerin Hyaluron-Filler ráncfeltöltő maszk – biocellulózból készült, kis molekulájú hialuronsavat tartalmaz , ami a bőr mélyebb rétegeibe is képes bejutni.




127 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios


bottom of page