top of page
  • antiagingshow1

Testkezelés, amitől ragyogó lesz a bőröd nyaralás után


Napozás, strandolás, fürdőzés, az önfeledt nyaralás nélkülözhetetlen programjai. De ami jó a lelkünknek, nem biztos, hogy a bőrünkre is jótékony hatással van. Az úszómedence klóros vize, a tenger sója, a tűző nap, a légkondicionáló hűs levegője meghagyják nyomaikat a bőrünkön, szerencsére megfelelő kozmetikumokkal tudunk rajta segíteni. A leggyorsabb és legkellemesebb megoldás viszont az, ha profi segítséget veszünk igénybe. Ennek jegyében kipróbáltam az Omorovicza Arany Testkezelését a márka budai szalonjában, és a bőröm másfél óra alatt visszanyerte ragyogását.



A nyaralás után szüksége van a kiszáradt bőrnek egy kényeztető testkezelésre
A luxus testkezelés másfél óra alatt rendbe hozza a bőrt

Bizonyos kor felett a testápoló a mindennapi szépségápolásunk fontos kellékévé válik. Megtanuljuk, hogy a bőrünk nem áll meg a nyakunknál, az egész testünket bevonja és mindenhol ápolni kell. Nemcsak azért, mint az arc esetében, hogy feszes maradjon és hogy késleltessük a ráncosodását, sokkal inkább a hidratálás a cél. A változókorban a hormonok játéka ugyanis a bőrünkre is hatással van, egyre szárazabbá válik, s ezen az állapoton csak a mindennapos hidratálás segíthet. No meg néha az extra kényeztetés, amikor megajándékozzuk magunkat egy luxus testkezeléssel.


A szomjazó bőr megváltója

Két hét balatoni nyaralásból visszatérve büszkén viseltem egészséges barnaságomat. Nyár típusú nő vagyok, ebben az időszakban érzem igazán formában magam, kreol bőröm ilyenkor sokkal jobb állapotban van, mint télen. De sajnos a nyaralás alatt szerzett álomszín pár nap alatt kopni kezd, utána jön a hámlás kellemetlen fázisa és a bőr amúgy is vízhiányos állapota még durvábban jelentkezik a bőrfelszínen. Úgyhogy elhatároztam, felgyorsítom a kopás, hámlás folyamatát és egy luxus testkezelés segítségével rendbe rakom a bőrömet.


Az arany ereje

Az Omorovicza márka arany kezelését az arcomon már kipróbáltam és nagyon jó emlékeket őriztem róla. A kezeléshez használt készítményekben az egyéb ápoló, hidratáló összetevők mellett arany kolloid is található, ami gyulladáscsökkentő hatással bír, plusz gyorsan és hatékonyan újraépíti és megerősíti a bőr szerkezetét, ezáltal az sokkal feszesebbé válik. Arra gondoltam, miért is ne ajándékozzam meg az egész testemet ezzel az élménnyel.



Ráhangoló rituálé

A nyári kánikulában megváltás volt megérkezni az Omorovicza Gyorskocsi utcai szalonjába, ahol kellemes zene, fantasztikus aromaillat és hűs levegő fogadott. Azonnal megnyugodtam, kiengedtem minden feszültséget magamból és izgatottan vártam, hogy mi fog történni velem. Egy pohár citromosvíz mellett a kezelést végző kozmetikus kedvesen elmagyarázta a testkezelés lényegét, majd diszkréten magamra hagyott a helyiségben. Levetkőztem és bebújtam a hűvös, ropogósra vasalt fehér lepedő alá a kezelőágyon. Becsuktam a szemem, figyelmemet befelé irányítottam. Révedezésemből a talpaimat érintő langyos törülköző hozott vissza a jelenbe, kozmetikusom finoman végig törölte a talpamat, lábujjaimat, lábfejemet. Ettől már sokkal tisztábbnak éreztem magam, ugyanakkor ez a gesztus még jobban rásegített az ellazulásra. Ezután következett az üdvözlő rituálé: a kozmetikus gyengéd mozdulatokkal a lepedő felett végig simította a vállam, a hátam, a derekam, a combom.



Testradír az elhalt hámsejtek eltávolítására

A testkezelés rituáléja a radírozással kezdődött. A testradírban már ott voltak az aranyszemcsék méghozzá nádcukorral összeverve. Frissítően hatott, ahogy a kozmetikus ezzel a készítménnyel gyengéd mozdulatokkal végig masszírozta az egész testemet. Amikor a lábaimon dolgozott, a többi testrészem a fehér lepedő alatt pihent. Ettől nem éreztem kényelmetlenül magam a meztelenségem miatt.



Amig a lábamat masszirozta a kozmetikus a többi testrészem le volt takarva
A testem a kezelés alatt fehér lepdővel volt leterítve

Langyos zuhany, majd jöhet a masszázs

A testradír maradékát a kabinhoz tartozó zuhany alatt mostam le magamról. Az arany jellegzetes sárga színe picit megfestette a vizet. Amíg a zuhany alatt álltam, a kozmetikus rendbe hozta a kezelőágyat és én megtörölközve visszamehettem rá. A testmasszázshoz ylang-ylang illatú olajat használt, amelyben ott voltak az aranyszemcsék is. 20 perc totális kényeztetés következett, ebből csak arra emlékszem, hogy az agyam kikapcsolt, az izmaim elernyedtek és végig alfa állapotban pihentem. Akkor tértem magamhoz, amikor a kozmetikus záró akkordként finoman átmasszírozta a fejbőrömet és kedvesen így szólt: Egészségedre!



Hidratált, feszes bőr

A masszázshoz használt olajat szomjazó bőröm mind magába szívta, nem éreztem, hogy ragadna, mikor kimentem a nagy melegbe az utcára. Feltöltődött energiával, ragyogott, selymes tapintásúvá vált, a kiszáradás nyomai eltűntek a felszínéről. Három napig nem is vettem elő a testápolómat, nem éreztem szükségét, hiszen a kezeléshez használt hatóanyagok még szorgalmasan dolgoztak a bőrömben. Mivel a kezelés árának felét levásárolhatja a vendég a szalonban, megajándékoztam magam egy Csillámló Arany Olajjal otthoni használatra, amit a hétvégén már be is vetettem. Mit mondjak: a kreol bőröm újra visszanyerte pompáját. Én pedig a jókedvemet!


A csillámló arany olaj otthon sokat segít a bőrápolásban
Az Omorovicza Csillámló Arany Olaj készítménye


Ezt is olvasd el!

bottom of page