top of page
  • László Kriszta

Szépségápolási titkok inspiráló nőktől: Korn Anita

Frissítve: 2022. jan. 8.


Munkáját tekintve tévés kreatív producer, szabadidejében Ruhastory néven indított blogot. A fenntartható divatról, életmódról ír és készít YouTube videókat. Nem csoda hát, hogy ha bekukkantunk Korn Anita fürdőszobájába, sok-sok környezetbarát, zöld szépségápolási készítménnyel találkozunk. Anita az élő példája annak, hogy ezekkel a készítményekkel is hatékonyan ápolhatjuk a bőrünket, megőrizhetjük szépségünket. Aki szeretne áttérni a "zöld" szépségápolás útjára, sok jó márkát és terméket ismerhet meg Anita kedvencei között.





Így indul a reggelem

Abszolút reggeli ember vagyok, mire 10-re beérek a munkahelyemre, már rengeteg dolgot elintéztem. Fél 7 körül mindig felébredek, egy nagy pohár langyos víz után jöhet a mandulatejes kávém, ami mellé vagy olvasok pár oldalt az aktuális könyvemből, vagy megnézek egy részt a Jóbarátokból (igen, századszorra...), vagy a Ruhastory tartalmakkal foglalkozom. Aztán az aktívabb napjaimon jöhet a futás vagy az otthoni edzés, jóga. Ezen a ponton a családom többi tagja is néha bekapcsolódik (a barátom és a kutyám), de alapvetően én vagyok az, akire Kókusz is csak álmos szemmel, ásítva néz reggelente.

És most azt kellene mondanom, hogy jéghideg víz és zuhany követi mindezt, de az igazság az, hogy ha nem edzéssel indul a reggel, akkor bizony néha egy forró kád vízben iszom meg azt a reggeli kávét. Amióta a fenntarthatóság ügye foglalkoztat, azóta ebben is próbálom visszafogni magam, de nem leszek álszent, a kádban úszásról nehezen mondok le.



Egy reggeli mosolygós szelfi


Bőséges reggeli vs. kávé

Edzés előtt csak egy kávé, utána pedig hétközben jöhet egy gyors zabkása. Hétvégén szeretek ráérősen, késői reggeliket csapni. A környékünk tele van kávézókkal, ahol erre van lehetőség. Egyébként is imádok kávézóban ücsörögni/olvasni/írni, a Covid-lezárások idején ez volt az egyik, ami a leginkább hiányzott.



Arcápolási rutinom reggel

A hideg víz az első, ami az arcomhoz ér. Aztán a C-vitaminos szérum, a szemkörnyék ápoló és egy SOS-hyaluron zselé. Ezután a hidratálómat összekeverem a könnyű alapozómmal, amitől aztán életet kap a bőröm. Nyáron a fényvédős CC-krém is elég.

Igyekszem a környezettudatosság jegyében választani a szérumokat, a krémeket is. Előnyben részesítem a hazai és az organikus termékeket, és a csomagolásra is figyelek. Persze néhány nagy, nemzetközi márka is helyet kap a fürdőszobámban, de azoknál is utánanézek, milyen lépéseket tesznek a fenntarthatóság érdekében. A sminktermékeknél azért sokszor bajban vagyok, de a kiüresedett szempillaspiráljaimat gyűjtöm, és leadom a márkaüzletben, ahol újrahasznosítják. Nem állítom, hogy teljesen műanyagmentes a fürdőszobám, de folyamatosan próbálom csökkenteni a szemetelést itt is.


Smink nélkül soha?

Nálam nincs Covid előtti és utáni időszak, a rutinom ugyanaz maradt. Kevés sminket használok, de anélkül nem szeretek a négy fal között sem létezni. A szempillaspirál például nálam kötelező! Könnyű alapozót használok, mivel szerencsére nem problémás a bőröm, így nem is szeretem, ha vastag réteg fedi az arcom. Főleg nyáron nem, amikor kifejezetten szeretem a „kreolságomat”. A sötétbarna szemceruzán és a szempillaspirálon kívül egy-egy élénk színű rúzs jöhet még, de már nem ragaszkodom úgy hozzá, mint korábban. Amikor nem forgatok, akkor elég minimál a sminkem, nem szeretek ezzel sok időt tölteni, ráadásul nem is értek hozzá, így a kevesebb több.



Smink nélkül soha...


Egy csepp parfüm

Ahogy szerintem a ruhának sztorija van, úgy az illatok is történeteket rejtenek. Szeretek emlékezni, amikor egy-egy parfümöt megérzek. Hosszú évekig ugyanazt a könnyű, gyümölcsös Guccit fújtam magamra minden reggel, és a táskámban is volt egy belőle. Aztán két éve sajnos megszüntették a gyártását. Ezt nagy drámaként éltem meg, ami párhuzamba hozható azzal is, ahogy a ruháimhoz ragaszkodom. Folyamatosan kutatom az új kedvenc illatom, de addig is Jo Malone Nectarine Blossom & Honey parfümjével kötöttem barátságot.



Extrák, amelyektől jól érzem magam


Mozgás

A legnagyobb hajtásban, forgatási időszakban sem múlhat el úgy hét, hogy ne sportoljak valamit. Ha tehetem, heti 3-4-szer futok és jógát, vagy otthoni erősítő edzést is beépítek a napjaimba. Évekig csak futottam, aztán amikor a nagy célt, vagyis a maratont teljesítettem, belefáradtam a hosszútávokba. Jött a csoportos TRX és spinning a Suhanj! Fitnessben, aztán a Covid alatt hála Demeter Dórának rátaláltam a privát jógára. Mindig megnyugszom és lelassulok, amikor belépek hozzá a Yogalabor Stúdióba, és nem utolsó sorban le is izzadok az erősítéstől. A sport nálam kötelező, különben a kilóim és néha a sok munkától az idegeim is elszállnának...


Kozmetikus

Elég hűséges típus vagyok, ha kozmetikáról van szó. Az egyiket tinédzserkorom óta látogatom Keszthelyen, ahol felnőttem. A mai napig visszajárok Ramasz Katához egy-egy arctisztításra és masszázsra, amikor a Balatonon vagyok. A másik kozmetika természetesen Budapesten van, a Pozsonyi úton (COSMEX), ahova azóta járok, amióta 18 évesen Budapestre költöztem.


Fodrász

Hosszú évekig nem fogadtam el, hogy göndör a hajam, rendszeresen vasaltam, egyenesítettem. Aztán ahogy szép lassan a külsőmmel, úgy a göndör fürtjeimmel is megbarátkoztam. Végülis legalább nem mindenkinek van ilyen.Persze, ha szolidabban szeretnék megjelenni, akkor ma is gyakran szorosan a fejem tetejére kontyolom, de azért legtöbbször maradnak a kesze-kusza fürtök.

Szerencsére még nem kell festetnem a hajam, soha nem is érte még festék. Azzal az egy-egy ősz szállal még megbirkózom, vagy kihúzom. A fodrászhoz így elég évente 2-3-szor elugranom.

Baráth Lacinak, a fodrászomnak hála rátaláltam az Authentic Beauty termékeire. Nemcsak természetes összetevőkkel ápolják a hajam, hanem a samponosflakont újra is tudom tölteni. Mivel a sport miatt heti 3-4-szer hajat is mosok, ezért a szilárd sampon nálam kizárt volt, bármelyiket próbáltam, kiszárította a hajszálaimat. Így viszont nem kellett kompromisszumot kötnöm, tudatos is vagyok és a hajam is jól jár.





Manikűr-pedikűr

Rendszeresen járok manikűrre-pedikűrre, főként a körömlakkozás miatt. Mindenkinek szebb látvány, ha ezt profikra bízom.


Feltöltődés családdal, barátokkal

Imádok utazni, ami a Covid óta zömmel belföldre korlátozódik. Ez kétségtelenül környezetkímélőbb is, mintha repülőre ülnék egy-egy hétvégéért, ráadásul csodás helyeket fedeztünk fel itthon is, kutyával is. A Balaton a gyerekkorom miatt az elsőszámú célpont, ha nem a vonyarcvashegyi családi házunkba megyünk, akkor a pici, elvonulós Balaton-felvidéki kuckókat szeretjük a legjobban. Télen a Dunakanyar, elsősorban Zebegény a favorit, itt is kis, erdőszéli házikókat foglalunk (pl. Naphegy Vendégház, Völgyház, Hegyi kabin). Ha pedig társaságra és családias légkörre vágyunk, akkor Noszvajra, a Nomád Hotelbe megyünk. De a Mátra és az Őrség is szóba jöhet. A nagy wellness szállók nekem nem jelentenek kikapcsolódást, az otthonosabb, kisebb helyeket szeretem. A munkám miatt rengeteg ember vesz körül nap mint nap, így kikapcsolódni inkább a természetben semmint zajos hotelekben tudok. A Covid alatt zúgtam bele a túrázásba, és az erdőbe, aminek Kókusz, a kutyám is örül. Persze nem állítom, hogy nem dobna fel egy New York-i út, vágyom azért már én is egy hosszabb, külföldi kikapcsolódásra. De egyelőre már attól is boldog vagyok, ha egy-egy hétvégét, vagy egy-egy vacsorát a barátaimmal vagy a családommal tudok tölteni itthon is.



Kedvenc termékek


Arcápolók:

Naobay - Detox Agua Micelar Iluminadora





Illat





Sminktermékek






Tusfürdő, testápoló





Hajápolók






Anitát itt követheted a Facebookon: https://www.facebook.com/korn.anita



Ha tetszett olvasd el Kárpáti Kriszta divatszakember és Liebhaber Judit modell és műsorvezető szépségápolási titkait



bottom of page