top of page
  • antiagingshow1

Szépségápolási titkok inspiráló nőktől: Kárpáti Kriszta

Frissítve: 2022. jan. 8.


Kárpáti Kriszta viselkedésbiológusból lett divatszakember, az elmúlt 12 évben több

nemzetközi márkával dolgozott együtt. Jelenleg a TOMS cipőmárka és egy kolléganőjével

a Levis magyarországi kommunikációjáért felel. Emellett a Mod'Art divatiskolában is tanít. Nyáron lesz 44 éves. Krisztát itt követhetik az Instán: https://www.instagram.com/karpatikriszta/


Így indul a reggelem

Szerencsére olyan a munkám, hogy a legtöbb nap nem kell korán kelnem (inkább dolgozom

cserébe sokáig este), néha belefér az is, hogy óra nélkül ébredek. Gyorsan felkelek, de aztán elég lassan pörgök fel teljesen. Egy órát szoktam ráhagyni, ha indulnom kell valahová. Ebbe belefér a reggeli, egy kis hírolvasás, tisztálkodás és a foglalkozás a cicákkal, akik külön alszanak és ilyenkor nagyon igénylik a törődést. Mindez nyáron teljesen felborul, amikor a kánikula miatt reggel futok. Ilyenkor 1/2 6-6-kor kelek, iszom fél pohár narancslevet,

félálomban felveszem a ruháimat és irány az ébredő város; mire normálisan felkelnék, már

mozogtam is.




Bőséges reggeli, vagy csak egy kávé?

Gyerekkorom óta megszoktam, hogy reggelizem. Majdnem minden reggel ugyanazt eszem:

egy pohár meleg citromos vízzel indítok (utána azonnal öblítés szódabikarbónás vízzel, hogy

ne marja szét a fogzománcot), aztán egy fél kaukázusi kefír zabpehellyel és chia maggal,

végül pedig egy kis tejeskávé. És persze a vitaminok.


Arcápolási rutinom reggel

Ha fontos, hogy nagyon jól nézzen ki az arcom aznap, a legbiztosabb módszer egy kis könnyű reggeli futás. Semmi megerőltető, de ettől ébred fel a legjobban a bőröm, ettől frissül fel és az arcvonásaim is kisimulnak. Emellett persze segítségül hívom a kozmetikai termékeket is, a Kiehl’s márkának van egy maszkja (Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Mask), ami csodásan feszesít.


Az általános reggeli rutinom így néz ki: arcmosás, tonik, esszencia, szérum, hidratáló,

szemkörnyékápoló és az elengedhetetlen fényvédő. Este ugyanez, csak retinollal,

hámlasztókkal és olajakkal kiegészítve.


Fotó: Bodnár Zsófi

Smink nélkül soha?

Teljesen natúr arccal szerintem úgy nézek ki, mint egy álmos (és kicsit ráncos) óvodás, de az utóbbi pár évben rászoktam arra, hogy így megyek a délelőtti edzéseimre. Igazából nagyon felszabadító, a Covid óta pedig végképp ellustultam. Normál esetben is annyira minimál sminket használok, hogy az ismerőseim egy része meg van győződve arról, hogy semmi sincs az arcomon. Nem vagyok híve a túl erős fedésnek, kontúrozásnak, inkább azt szeretem, ha látszik az arcom a festék alatt A sminkrutinom a következő: alapozó, korrektor a szemem alá, szemhéjpúder, szempillaspirál, bronzosító és pirosító, néha highlighter és persze rúzs. Ez utóbbi a leggyakrabban piros (legalább 20 piros rúzsom van, mind picit különböző árnyalatú és textúrájú), mert a piros rúzs önmagában is öltöztet, olyan, mint egy extra kiegészítő.


Egy csepp parfüm…

Mindig is fontosak voltak az illatok és visszanézve érdekes látni, hogyan változott az ízlésem

parfümök terén. A huszonéves koromban használt kedvesen virágos és gyümölcsös illatokhoz képest most már sokkal inkább a fűszeres, kicsit uniszex, nem annyira egyértelmű parfümöket választom. Pár éve megtaláltam az illatot, amit teljesen a magamének érzek (és mások is rajtam), ez a Byredo Black Saffron nevű parfümje. Van egy nyári kedvencem az Hermés Un Jardin Apres la Mousson-ja, amire azt hiszem a legjobb szó az, hogy zavarbaejtő.


Extrák, amelyektől jól érzem magam


Mozgás

Nagyon sokat sportolok, legalább heti 6 alkalommal. Gimnazista korom óta rendszeresen

futok, ma már el sem tudnám képzelni nélküle az életemet. Nekem a futás az abszolút me-

time, fél-másfél óra alkalmanként. Ha reggel megyek futni, átgondolom az aznapi teendőimet, ha este, akkor a nap történéseit, zenét vagy podcatot hallgatok közben. A másik nagy szerelmem pedig a box lett, amit 5 éve, 38 évesen kezdtem el. Versenyezni természetesen nem akarok, az edzőm sokkal inkább a mozdulatok, technikák tökéletes kivitelezésére helyezi a hangsúlyt és persze az erősítésre. Ezek mellett járok még aerobik órákra, néha konditerembe és elég gyakran tornázom otthon is. Mivel a Covid óta még így is túl sokat ülök, beiktattam minden estére egy félórás nyújtást jógagyakorlatokkal és így nem fáj a derekam.


Kozmetikus

Két zseniálisan jó kozmetikushoz is járok (Szűcs Ági/Have és Vörös Viki/Horror Barbie). A

bőröm szerencsére nem különösebben problémás, de nagyon meghálálja ezt az extra törődést. Imádom kipróbálni az új kezeléseket (Led-maszk, carbon lézer, savas hámlasztások, pakolások), megtudni többet olyan termékekről, amelyeket érdemes lehet beiktatni a saját rutinomba. Masszázsból pedig sohasem elég, most a kifejezetten anti-aging

masszázstechnikákat szeretném még felderíteni.


Fodrász

A családi genetikának köszönhetően 17 éves koromban kezdett őszülni a hajam és mostanra nagyon előrehaladott ez az állapot. Ezért három hetente járok festetni és minden 3-4. alkalommal melírozza is a fodrászom a hajamat. Soha nem gondoltam, hogy jól állna a szőke bármilyen formában is, de nagyon szeretem. Az ideális frizura nekem a lehető legegyszerűbb és könnyen kezelhető változat. Az edzések miatt kétnaponta mosok hajat, ha nem muszáj, nem is nagyon szárítom meg a hajszálaimat. A hajápoló termékekre cserébe nagyon odafigyelek, a Kevin Murphy márka vált be a legjobban.


Kedvenc termékeim :


Arcápolók:














Sminktermékek:





Tusfürdők, testápolók:





bottom of page