top of page
  • antiagingshow1

Mire jó egy arcszérum és vajon szükségünk van-e rá 40 felett?



Amikor először hallottam az arcszérumokról azt gondoltam, ez is csak egy újabb fogás, hogy megint valamit eladjanak nekem. Pláne, ha érett bőrről van szó. De vajon nekem volt igazam vagy tévedtem? Balogh Edina újságíró véleménye következik.



Szurumokat tartalmazó üvegcsék
Szérumok dupla hatóanyaggal


Aki kicsit is jártas a marketingben, jól tudja, hogy a középkorú nők (lásd 40+ és 50+ korosztály) az egyik legerősebb vásárlói erőt jelentik. Nyilván, mert ebben a korban a nők már rendelkeznek egy bizonyos egzisztenciával, és ha van miből, akkor bizony nem sajnálják magukra a pénzt. Sokan bármennyit megadnak azért, hogy az idő múlását késleltessék egy kicsit, s a kozmetikai „csodaszereket” kínáló cégek ezzel gyakran visszaélnek. Én mindig egy picit gyanakvó vagyok a nekem ajánlott újdonságokkal szemben. Arcszérumot sem használtam egészen addig, míg nem kaptam egyet ajándékba.


Női portré ellenfényben
Balogh Edina újságíró

Tudnivalók szérumszűzeknek

Az első szérumot a nővéremtől kaptam. Ő már régóta használta ezt jó eredménnyel, így gondolta engem is megörvendeztett vele. Tudni kell, hogy a kisebbik lánya (az én keresztlányom) néz ki neki mindig ilyesmit a neten és alapos átvilágítást végez, mind a márkát, mind pedig a webhelyet illetően. Szérumok terén a befutó a Geek & Gorgeous HA 5 Light volt, mely azt ígéri ötféle hilauronsavval tölti fel a bőrt. Csodára ugyan nem számítottam, de elkezdtem használni. Utánanéztem kicsit a dolgoknak és kiderült, hogy a szérum egy olyan kozmetikai termék, ami magas koncentrációban tartalmaz aktív összetevőket. Úgy is mondhatjuk, hogy ez a készítmény sokkal intenzívebb hidratálást nyújt a szokásos krémeknél. Meglepő módon, a szérum textúrája könnyedebb, mint a krémeké. Mivel nem tömíti el a pórusokat, így mindenfajta bőrtípusra használható.

Fontos leszögezni, hogy a szérum nem helyettesíti a megszokott arckrémet. Tehát, ha úgy döntesz, hogy beiktatod a szérumot a napi arcápolási rutinodba, ne feledd, hogy naponta egyszer vagy kétszer lehet használni megtisztított bőrfelületen. Elég csak pár cseppet bepaskolni az arcba, ezt követően aztán jöhet a szokásos hidratálókrém is. Érdemes reggel és este is használni. A szokásos arcápolási rutin részeként beiktatni, mert igazán megéri ez az extra kis ápolás.


A bőrápolás katalizátora

A szérumok használata a japán nőktől ered állítólag. És ez nálam plusz pontot jelent, bár könnyen lehet, hogy ez is csak valami hatásos marketingszöveg. De nem bánom. A szérumok ugyanis tökéletesen hozták azt az eredményt, amelyre számítottam. A bőröm puhább, teltebb, simább és kicsit élénkebb lett hatásukra. A ráncok nem tűntek el, de mivel a bőröm még így ötvenévesen is a kevert, vagyis enyhén olajos kategóriába tartozik, nincsenek túlságosan mély barázdáim. Aki valami durvább hatásra vágyik, annak megemlíteném a L Oréal Paris Revitalift Filler 1,5% tiszta hilauronsavat tartalmazó készítményét mely olyan erős hatással bír, hogy eleinte szinte fájt az arcom, mikor lefekvés előtt pár cseppet a bőrömbe dolgoztam belőle. Vagyis ezen a ponton jutottam azon megállapításra, miszerint tévedek, a szérumok valóban hatásosak tudnak lenni, nem csak kamu az egész felhajtás körülöttük.


Összefoglalásul

Egy szérum tulajdonképpen arra való, hogy felgyorsítsa a kívánt hatás elérését, és fokozza az öregedésgátló összetevők hatását. Vagyis egyfajta katalizátorként működik a bőrápolásban. És még egy fontos dolog: a szérumot nem csak érett bőrre lehet használni. Léteznek ma már mindenfajta bőrproblémákra kifejlesztett készítmények. Vannak vitaminos szérumok, problémás bőrre valóak, ránctalanító hatásúak, pigment foltokat halványítóak, hidratálóak, élénkítőek, sorolhatnám a végtelenségig. Össze is válogattam néhány kipróbálásra érdemes szérumot a fent említetteken kívül.



Protinollal dúsított: AVON ANEW Renewal Power Serum




C-vitaminnal dúsított : Kiehl's Vitamin C Face serum














Ezt is olvasd el!









380 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page