top of page
antiagingshow1

Minden nőnek járna egy rituálé!


Sugárzó arcbőr, megpihent lélek. Mi kell hozzá? Bruttó másfél óra, egy gyengéd kozmetikus, professzionális hatóanyagok és francia igényeséggel összeállított kezelési protokoll. Szántó Mónika kolleganőnk kipróbálta a Thalion Firm&Lift arckezelés rituálét.



Képkompozíció női portrékkal
A nő metamorfózisa egy kényeztető rituálé hatására


Mindenki ismeri a mondást, a szépség belülről fakad. Mostanában, amikor a tükörbe néztem, csak elfásult önmagamat láttam egy komor és szürke fátyol mögé rejtve, pedig belül érzésem szerint ugyanaz a nő voltam, aki anno. A kedvenc nevetőráncaimat látszólag végleg átrótta az elmúlt és a jelenlegi terhelt időszak minden belülről fakadó aggodalma. Persze szokásomhoz híven legyinthettem volna, hogy vannak ennél fontosabb dolgok is, de három férfival élek együtt: a férjemmel és két fiammal, egyetlen nőként mégsem járkálhatok közöttük úgy, mint egy megkeseredett zombi. De mit tegyek? Ha stresszes vagyok, nincs az az arckrém vagy pakolás, ami csodát tudna tenni velem. Ezekre a helyzetekre jók a barátnők kipróbált praktikái, vagy azok a személyes beszámolók, amelyek pont az adott problémával foglalkoznak. Hogy őszinte legyek, nekem Kriszta korábbi írása a testkezelő rituáléról indította el a fantáziámat. Ennek és az internetnek köszönhetően nagyon gyorsan rájöttem, hogy nekem bizony RITUÁLÉ kell.


Mi is az a kozmetikai rituálé?

Ki tudna erre alaposabb választ adni, mint Tóth Katalin mesterkozmetikus, a Chez Chaterine szépségszalon tulajdonosa, aki már kislány korában is kencés dobozokkal játszott, hiszen édesanyja egyike volt az elsőként „maszekká” vált szépészeti szakembereknek, azaz kozmetikusoknak. Nem mellesleg Katalin 15 éve a francia Thalion márka rituáléinak oktató trénere is, eddig közel hetvenezer alkalommal masszírozta széppé vendégei arcát. Kati szerint az eredményes kozmetikai rituálénak három elengedhetetlen pillére van: professzionális alapanyagok, a kozmetikus személyisége és az egymásra felépített kezelési protokoll. Ebben a témában a Thalion márka talán abból a szempontból is kiemelkedő, hogy már jó ideje rájött arra, kell valami plusz ahhoz, hogy a vendégek, a kezelés elején letegyék a hétköznapok gondjait és a lélek harmonizálásával segítsék a bőrük megújulását.


Kezdődjön a varázslat

Katalin rám nézett és azt mondta: neked bizony egy Firm & Lift rituálé kell! Nyilván nem ellenkeztem, hiszen bárminek kész voltam alávetni magam, csak újra szeressem a képet, amit a tükörben viszontlátok. A rendkívül kedves kisugárzású fiatal kozmetikus, Beck Györgyi – Katalin kolleganője elmondta, hogy kezdésnek az arcbőr alapos tisztítása után egy méregtelenítő peeling maszkot rak fel, amitől már rögtön úgy éreztem, hogy visszatért a keringés az arcomba. Magamban csak arra gondoltam: viszlát szürkeség. Már ezután sokkal puhább és élettel telibb lett az bőröm. Aztán lágy hangon közölte: és akkor most következik a tengeri keret.


Tengeri keret?!

Hogy mi? Persze azonnal rákérdeztem, jól értettem-e azt, hogy tengeri keret. Györgyi pedig türelmesen elmagyarázta, hogy illatokkal, mozdulatokkal, zenével most elutaztat lelkem titkos békeszigetére, vagyis ráhangol a kezelésre, azáltal, hogy a tengerpart hangulatát varázsolja a kezelő kabinba. Időm sem volt tiltakozni, ugyanis nem telt el néhány perc és egy gondtalan, lubickoló sellővé változtam. Hallgattam a lágy tengermorajlást, éreztem a testemen és arcomon a hullámok verte víz finom permetét, megcsapott a tenger sós illata és ellazult a testem, mintha szabadon lebegnék a lágy hullámok tetején, egyszerűen teleportáltam. Györgyi később elmagyarázta, hogy a rituálé alapja a tengeri hangokat idéző zene, a vízpermetet imitáló tengervizes spray, a legyező által lágyan kevert levegő, és a nyakamat, karomat, lábamat manuálisan mozgató hullámmasszázs. A tengeri keret nekem felért egy tengerparti pihenéssel.


Rózsaszín maszk egy női arcon
Az algamaszk kezdetben lila színű volt, majd rózsaszínné változott


Hatóanyagok minden mennyiségben

Miközben a tengerpartomon pihentem, egy illatos krémmel és különleges, GYM LIFT technikával lett átmasszírozva az arcom és a dekoltázsom, aztán egy hatóanyagokban gazdag maszkot kaptam. A titok a feszesítő hatású és kollagénképződést segítő hatóanyag komplex, mely háromféle alga kivonatot is tartalmaz. A maszk eleinte melegítette az arcomat és lila színű volt, aztán inkább hűsített és világos rózsaszínűvé vált. Miközben sejtszinten éreztem a pozitív hatást - a bónusz kézmasszázsról nem is beszélve, arra gondoltam, hogy kortól, problémától függetlenül egy ilyen rituálé minden sellőnek, akarom mondani minden lélekben elfáradt nőnek alapból kijárna. Vagyis mindenkinek, aki lerántaná magáról a szeretteivel, világgal, békével kapcsolatos aggodalmak mély barázdáit és annak mindent ellepő szürke leplét.


Eredmény

Elmondhatom, hogy a kezelés után alig bírtam hazavezetni, szívem szerint maradtam volna még egy kicsit a tengeri keretemben, de siettem a kisebbik fiamért, mert úszásra kellett vinnem – nem, nem a tengerpartra, hanem csak a helyi uszodába. Miután az iskola előtt leparkoltam, azért belenéztem a visszapillantó tükörbe, és láss csodát, most a tavasz nézett vissza rám. Minden reményével és ígéretével, hogy ismét lesz virág, lomb és béke. Aztán a fiam meglátott és annyit mondott: Anya, ma milyen szép vagy!


TIPP: Hazánkban jelenleg 50 kozmetikus végez Thalion kezelést az ország különböző pontjain, így azok is kipróbálhatják, akik nem Budapesten laknak.


Ezt is olvasd el!

175 megtekintés0 hozzászólás

Comentários


bottom of page