top of page
  • László Kriszta

Milyen egy kényeztető kezelés a Guerlain-ház szépségszalonjában?


Ha Párizsban, jómódban élnék, biztos, hogy havonta többször is megengedném magamnak a luxust, hogy az arcomat és a testemet a Guerlain szakavatott kozmetikusai ápolják. Magyar újságíróként, a Guerlain meghívására egyszer sikerült részt vennem egy kétórás testkezelésükön, felejthetetlen élményben volt részem. Persze az ember könnyen hozzászokik a jóhoz, s Párizsban biztos, hogy még ennél is szuperebb kozmetikák léteznek, de nekem most a szépségszalonok királynője a párizsi Guerlain-házban található. A többszintes, pazar épületben a márka teljes kollekciója, egy csodás parfümorgona, egy étterem, és a szépségszalon szárny kap helyet.

A híres Guerlain palota a Champs-Élysées 68 szám alatt található

Én még a járvány kitörése előtt jártam itt, amikor az üzletet elözönlötték a hátizsákos turisták, mivel ez az épület a francia főváros turisztikai látványosságai közé tartozik. Ennek köszönhetően semmiféle gátlást nem éreztem ebben a hihetetlen luxust árasztó környezetben. A modellkülsejű, gyönyörűen kisminkelt fiatal eladónők túlzott kedvessége sem zavart, kifejezetten élveztem, hogy franciául beszélgethetek velük, segítségükkel kipróbálhatom a Guerlain ikonikus illatait.

A híres parfümorgona a Guerlain összes ikonikus illatával.

Ráhangolódás a kezelésre

A Guerlain-házba egy kozmetikai kezelésre nem illik csak úgy beesni az utcáról, rá kell hangolódni a ránk váró kényeztetésre. Körbenézni az üzletben, befújni magunkat a finom illatokkal, majd helyet foglalni a szalonban, ahol egy csésze gyógynövényből készült tea mellett, lecsendesedhetünk.

A Guerlain-ház szalonjában várakoztam a kezelés előtt.

Én ezt akkor nem tudtam, kifejezetten sértésnek vettem, hogy 20 percet várakoztatnak. De ahogy telt az idő, elengedtem a rosszérzést és hagytam, történjék velem, aminek történnie kell. Egy elegáns hosztesz jött elém, kedvesen megkérdezte, hogy érzem magam, majd elvezetett a szalonszárnyba. Itt már nyoma sem volt a hangos turistáknak. Virágokkal díszített, üres fehér folyosókon jutottam el a kezelőszobámhoz, mindenütt halk zene szólt, megnyugtató levendulaillat keringett a levegőben. A kezelőhelyiség leginkább egy elegáns szállodai szobához hasonlított, középen egy nagy ággyal, ami frissen vasalt, selyem ágyneművel volt megvetve.

A kezelőhelység egy szállodai szobához hasonlított.

Magamra hagytak, mondták, hogy bugyira vetkőzzek le és bújjak be az ágyba. Kellemes meleg volt a takaró alatt, éreztem, hogy alulról fűtik az ágyat, ezzel segítve test ellazulását. Rögtön sikerült teljes relaxált állapotba kerülnöm, becsuktam a szemem és majdnem elaludtam. A kozmetikus gyengéd érintése hozott vissza a valóságba. A kedves, kortalannak tűnő nő részletesen elmesélte, mi fog velem történni a kezelés során. Majd leoltotta a villanyt, néhány mécses és egy kis éjjeli lámpa világított a besötétített szobában. Megkezdődött a szépségrituálé.


Két óra az álom és az ébrenlét határán

Bőrregeneráló testkezelést választottam, mert ilyenben nincs sokszor részem itthon sem. Én is, mint a nők nagyrésze az arcára koncentrál, mintha a bőrápolás a nyaknál megállna. Kíváncsi voltam, mit lehet kezdeni a testemet beborító, sokkal nagyobb területű bőrfelülettel. Sok mindent. Először egy olajos állagú, szemcsés testradírral, erőteljes, de nem fájó mozdulatokkal a kozmetikus végig masszírozta a testem minden négyzetcentiméterét. A radír maradványait egy langyos, nedves törülközővel távolította el, majd a fürdőszobába küldött lezuhanyozni. Ettől egy kicsit felfrissültem, visszabújtam a takaró alá és izgatottan vártam a folytatást. Ezután egy bő háromnegyedórás relaxáló testmasszázs következett különböző hatású illóolajokkal. Mindig csak az a testrészem lógott ki a takaró alól, amin a kozmetikus éppen dolgozott, a masszázs koreográfiája úgy volt összeállítva, hogy percről percre egyre jobban ellazuljak. Az álom és az ébrenlét határán lebegtem. Bár testkezelésről volt szó, az arcomnak is kijutott a kényeztetésből. Az utolsó fél óra róla szólt. Az arcradírozás után, itt is egy finom masszázs következett, a simogató mozdulatokat néhány vérbőséget fokozó pacskolás is kiegészített, majd az arcomra egy bőrfeszesítő pakolás került, aminek a hatóideje alatt a kozmetikus a kezeimet is végigmasszírozta. A rituálé végét egy frissítő fejmasszás koronázta meg, ettől teljesen magamhoz tértem. A kozmetikusom citromos vízzel kínált meg és néhány percig hagyott még pihenni. Nem igazán volt kedvem kikelni az ágyból, legszívesebben magamra húztam volna a takarót és aludtam volna másnap reggelig. Végül győzött a józan ész, felkeltem. Gyors pillantást vetettem meztelen testemre a tükörben, kerestem rajta a változás nyomait. Bőröm kinézete nem igazán változott, de amikor végig simítottam a karomat, hasamat, combomat, éreztem, hogy milyen selymessé, puhává vált a kezeléstől bőröm. Búcsúzáskor diszkréten megkérdeztem a kozmetikust, hogy mennyibe kerül ez a kezelés, amit kaptam. 400 euró válaszolta mosolyogva. Egy kicsit még elüldögéltem a szalonban egy újabb gyógytea mellett, figyeltem az érkező vendégeket, majd kisétálva a Guerlain-házból, visszatértem a saját életembe.


Fotók: Pinterest, guerlain.com

195 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page