top of page
  • antiagingshow1

Egy krém már nem elég... Az érett bőr ápolása

Frissítve: 2022. jan. 8.


Míg huszonéves koromban a kerek, kék dobozos NIVEA krémmel kentem be néha az arcomat, esténként csapvízzel mostam le a sminkemet, ma a fürdőszobámban kozmetikumok egész arzenálja sorakozik a polcokon bevetésre várva.


Szerencsére még időben kapcsoltam és néhány évvel a harmincadik születésnapom előtt már rájöttem arra: sokkal jobb megelőzni a ráncokat, mint később, amikor már markánssá váltak, drasztikus eszközökkel megpróbálni eltüntetni őket.





Az arcápolási rituálém az idő múlásával folyamatosan átalakult követve a bőröm igényeinek változását. Harmincas éveim elején tudatosult bennem, hogy más krémet kell éjszaka és mást nappal az arcunkra kenni. Ekkortájt ismerkedtem meg a szemránckrémmel is, amikor felfedeztem az első szarkalábakat a szemem sarkában. Kozmetikus ismerősöm magyarázta el, hogy a szemránckrém összetétele és hatásmechanizmusa mennyiben más, mint az ápoló arckrémé. Meggyőzött, azóta a nappali és az éjszaki krémem kistestvéreként a szemránckrém is a mindennapos arcápolási programom része.


A szérum, a pakolás, a hámlasztó készítmények felfedezése a negyvenes éveimhez kötődnek, ezek már nagypályás játékosok, az érett, ragyogásából veszített bőr ápolási kellékei. Sokat kísérleteztem velük, beleszerettem egy-egy márkába, majd lecseréltem őket újabbakra. Mert hogy a tudomány fejlődése a kozmetika iparban sem áll le, folyamatosan dobják piacra az egyre hatékonyabb, egyre szofisztikáltabb készítményeket. Miért is ne élnénk velük?


Amiben azonban következetes maradtam, azok a rendszeres kozmetikai kezelések. Ezt anyukámtól tanultam el, aki minden életkorában nagyon dekoratív, szép asszony volt. Havonta egyszer felkereste a kozmetikusát, órákat töltött nála és mindig kipihenten érkezett haza tőle. Három gyerek és a felelősségteljes munkája mellett neki ez jelentette az én időt. Ezt a hagyományt én is viszem tovább, meggyőződésem, hogy a bőr egészséges, fiatalos állapotának megőrzésében szükség van professzionális rásegítésre.


Mindig lehet újdonságokat felfedezni, új dolgokat megtanulni, ha elég nyitott rá az ember. Nemrégiben az AVON jóvoltából egy nagyon hasznos beszélgetésen vettem részt, ahol bőrápolási szakértőjükkel, Királyfi Edittel az érett bőr arcápolási rituáléját vettük végig. Én is meséltem magamról, Edit is adott néhány megszívlelendő jótanácsot.

Ha érdekel, nézd meg az erről készült videót.




221 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page