top of page
  • szantomonika

Dermokozmetikum: a szépségápolási termékek limuzinja

Bizonyos koron túl már viszonylag jól ismerjük a saját bőrünket. Megvannak a kedvenc márkáink és egyéni szépségápolási fortélyaink. De lássuk be, még mi is nehezen tudjuk lekövetni ennek a gyorsan fejlődő iparágnak az újdonságait, főleg, ha nemcsak a megszokott napi rutinunkhoz keresünk kozmetikai terméket, hanem valamilyen speciális igényre. A hideg idő, stressz vagy egyszerűen csak a szervezetünkben végbemenő változás egyéni tüneteket hívhat életre a bőrünkön. Szántó Mónika vendégszerzőnk meséli el a személyes tapasztalatait.



Korábban nem volt semmilyen speciális bőrproblémám, de egy ideje azt vettem észre, hogy ekcémaszerű tünetek jelentek meg a tenyeremen és a nyakamon. Felkerestem a bőrgyógyászomat, aki azt mondta, hogy a járvány alatti folyamatos kézfertőtlenítés lehet ennek az oka, illetve felmerülhet az egyéni hajlam is. Szerencsére nem találta súlyosnak a problémát, így nem kellett szteroid tartalmú krémet/gyógyszert felírnia. Azt javasolta, hogy használjak kifejlesztett dermokozmetikumokat erre a problémakörre. Így fedeztem fel ezt a számomra eddig ismeretlen kozmetikai kategóriát.


Mi is az a dermokozmetikum?


Ha egyszerűen kellene megfogalmaznunk, a dermokozmetikum a szépségápolási termékek limuzinja. Ezek a szigorúan ellenőrzött hatóanyag-tartalmú, gyógyszerészek, bőr- és gyermekgyógyászok, szemészek és egyéb bőrápolásban jártas szakemberek bevonásával összeállított termékek viszonylag sok bőrproblémára jelentenek hatékony megoldást.

De nemcsak probléma esetén ajánlottak, hanem akkor is, ha allergia áll fenn bármilyen összetevőre, vagy egyszerűen csak szeretnék biztosra menni, hogy mit kenünk a bőrünkre.

Na de melyiket?


A dermokozmatikumok jellemzően gyógyszertárakban kaphatók, hol kisebb, hol nagyobb márkaválasztékkal. Én egy Kulcs Quality Patikába mentem be, ahol legnagyobb meglepetésemre szinte valamennyi vezető hazai dermokozmetikai márka teljes palettája elérhető volt. Mint megtudtam ez azért van így, mert a Bőrápolás Szakértő Patikái koncepciójuknak köszönhetően gyógyszerészek, kozmetikusok, bőrgyógyászok és a dermokozmetikai márkák legjobbjai lettek a partnereik.




Személyes kedvencek


Mivel nőből vagyok nyilván nem tudtam megállni, hogy ne csak egy terméket vásároljak. Az URIAGE INSULATING REPAIRING CREAM mellett, ami úgy működik, mint egy folyékony kesztyű és amit nemcsak ekcémásoknak, hanem minden érzékenybőrűnek is ajánlanak főleg a téli hidegben, más készítményeket is beszereztem. Örömmel fedeztem fel a PLANTHÉ LABORATORIES arcápoló olaj családját, mivel nagyon hiszek a természetes növényi olajok szépítő erejében. Rögtön be is szereztem egy regeneráló argán olajat és a kedvenc VICHY LIFTACTIV COLLAGEN SPECIALIST krémemet.

42 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page