top of page
  • antiagingshow1

Így ápold télen a bőrödet bizonyos kor felett


Kezdünk kifele menni a télből, meglepetésként még jöhetnek szeles, hideg napok, amelyeket bőrünk is megsínyli. A fűtési szezon, a város szennyezett levegője még jó néhány hétig érezteti hatását, ezért nem árt betartani néhány arcápolási szabályt az év ezen időszakára. Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője összegyűjtött nekünk néhány jótanácsot, amelyek segítségünkre lehetnek a télvégi bőrápolásban.Két nő sapkában az arcát kenik
A téli bőrápolás szabályait jó ha betartjuk bizonyos kor felett ( fotó: AVON)

Bizonyos kor felett alapból szárazabb a bőrünk, a téli hideg, a csípős szél, a kinti-benti hőmérsékelt közti jelentős különbség csak rátesz még erre egy lapáttal. Az erős külső hatások kiszárítják a bőr felső rétegét, amely következtében csökken az ellenálló képessége, berepedezik, kipirosodhat és könnyebben jelenhetnek meg ekcémás tünetek is felszínén. A tartós hideg hatására szervezetünk megpróbálja megakadályozni testünk lehűlését, amelynek következtében ereink összehúzódnak, mi több, -8 Celsius-fok körül a faggyúmirigyek működése is lassul, csökken a bőr faggyútermelése, ezzel gyorsítva bőrünk kiszáradását.


Tisztítsunk kíméletesen!

A téli hónapok során törekednünk kell arra, hogy a bőrtisztítás során minél kíméletesebben járjunk el, hiszen a túlzásba vitt tisztítás könnyen „leradírozhatja” bőrünk természetes hidratáltságát. Ez az egész testünkre igaz. A hűvösebb hónapokban nem ajánlott túl forró vízzel és szappannal mosakodni, ugyanis mindkettő szárítja bőrünket, lágyabb, gazdagabb termékeket kell használnunk, mint a nyári időszakban. Arcunk tisztításánál érdemes előtérbe helyeznünk a táplálóbb tejes vagy olajos arclemosókkal.

Zuhanyzás, illetve fürdés során is krémes, lágy állagú termékeket használnunk, és ne vigyük túlzásba a fürdőzést. Törekedjünk arra, hogy ne fürödjünk napi egynél többször, ha nem feltétlenül muszáj, karunkat, lábunkat és törzsünket ne szappanozzuk, dörzsöljük, elegendő csak vízzel leöblíteni ezeket a területeket. Részesítsük előnyben a langyos vizes, gyors zuhanyzásokat, főleg, ha bőrünk viszketésre hajlamos.

Termék tipp:


Senses zabtej és búzavirág krémtusfürdő


Hidratáljunk gondosan!

Télen a hidratálás a legfontosabb! Ebben az időszakban érdemes könnyed nyári arckrémünket és testápolónkat testesebb, gazdagabb, sűrűbb állagú krémekre cserélnünk, hogy biztosítani tudjuk bőrünk számára a megfelelő külső támogatást. A fűtött helyiségek alacsony páratartalma, illetve a kinti hideg és szél arcbőrünket sújtja leginkább, így az szinte szomjazza a hialuronsavat. Az Avon Anew hidratáló és bőrfeltöltő szérum 3,5%-os hialuronsav komplex-szel köti meg bőrünkben a nedvességet, így fokozza hidratálókrémünk eredményességét. Éjszaka se feledkezzünk meg bőrünk ápolásáról, az Avon Anew hidratáló éjszakai maszk például tökéletesen képes regenerálni a napközben igénybe vett arcbőrt.

Közvetlenül fürdés után mindig használjunk gazdag testápolót, amely enyhén nedves bőrre felvíve a felületi nedvességet is képes magába zárni. Ha bőrünk különösen száraz, hidratáljuk naponta akár többször is, és ne felejtsünk el minden kézmosás után kézkrémet használni.

Termék tipp:


éjszakai krém
Avon Anew hidratáló éjszakai maszk

Hidratáló szérum elegáns csomagolásban
Avon Anew hidratáló és bőrfeltöltő szérum
Ne feledjük a fényvédelmet!

Sokan nem gondolják, de télen is elengedhetetlen bőrünk fényvédelme, főként, ha a szabadban töltjük időnket. A téli sportok alkalmával bőrünk nemcsak a hideg szélnek, de káros UV sugaraknak is ki van téve, amelyek a hófödte tájaknak köszönhetően még erőteljesebben érik arcunkat. Használjunk minden nap legalább 50 faktoros fényvédőt, hogy sokáig megóvhassuk bőrünket az UV sugárzás okozta korai ráncoktól. Az AVON szakértője ehhez az Anew C-vitaminos hidratáló fényvédő krémet ajánlja, amely egylépésben védi bőrünket a kiszáradástól, valamint SPF50 tartalmának köszönhetően a káros UV-sugarak és a fény okozta öregedés ellen.

Termék tipp:


Fényvédőkrém
Anew C-vitaminos hidratáló fényvédő krémet


Gondoljunk környezetünkre is!

A nagy gonddal kiválasztott bőrápolási termékeken túl környezetünkre és szokásainkra való odafigyelésünkkel is sokat tehetünk bőrünk megóvása érdekében. Sapkával, sállal, kesztyűvel és meleg öltözettel védhetjük bőrünket az extrém hideggel és erős széllel szemben, amelyek így nem tudják fokozni bőrünk kiszáradását.

A fűtésszezon kezdetével a benti helységek páratartalma jelentősen csökken, amely nem csak szobanövényeinkre van nagy hatással. A száraz levegő nedvességet von el a környezetből és szinte kiszipolyozza a nedvességet bőrünk felső rétegeiből és hatással lehet szervezetünk víztartalmára is. Ezen helyiségek párásításával és megfelelő folyadékfogyasztással csökkenthetjük bőrfelszínünk és szervezetünk kiszáradását, megóvhatjuk feszességét és hidratáltságát.Ezt is olvasd el!
Comments


bottom of page