top of page
  • László Kriszta

Szempillakérdés

Akiket dús szempillákkal áldott meg a természet, könnyen beszélnek. Nekik elég egy szempillaspirál, ami szép sorba rendezi és színnel tölti meg a pillákat és máris ragyognak a szemeik. De mi van azokkal, akiknek soha nem volt elég szép, hosszú és dús pillasoruk és az idő előre haladtával az a kevés is kezd megkopni. Tombor Sarolta smink- és bőrápolási tanácsadó segítségével most a pilláinkat vesszük górcső alá.





FELEJTSÜK EL A MŰSZEMPILLÁKAT!

Kriszta: Ezzel a jótanáccsal kezdi beszélgetésünket Saci. Válaszként csodálkozó szemekkel nézek rá a laptopom képernyőjéről a ZOOM beszélgetésünk alatt. Miért? Nekem kifejezetten szép emlékeim vannak a műszempillákról, amikor fotózások alkalmával szakértő kezek ügyesen beillesztettek néhány extra szálat a szempilláim közé. A hatás elképesztő volt: sokkal nagyobbnak tűntek a szemeim, megnyílt a tekintetem. Persze a hétköznapokban nem csinálnám végig a műszempilla felhelyezésének maceráját, és valószínű csodálkozva néznének rám az utcán az emberek, ha hatalmas szempillákkal smink nélkül, kényelmes szabadidő ruhában ugranék le a sarki boltba kifliért.

Saci: A műszempillákat a bőrünkhöz ragasztjuk egy rugalmas ragasztóval, amely így lehetővé teszi, hogy a szemhéj tartsa és emelje a műszempillákat, így gyönyörűen nyitja és emeli a tekintetet. Nemhiába ez a trükk a világ összes dívájának titkos fegyvere. A szempillahosszabbítás során viszont, a "vendégpillák" teljes súlya a szempillákra nehezedik. Ezt az extra súlyt a szempillatartó mikronizomzat nem képes tartani, ezért a pillák lekonyulnak és ahelyett, hogy kinyitnák a tekintetet, valójában elnehezítik, lezárják, elfárasztják. Úgyhogy, ha amúgy is ritkul a szempillaállományunk, ne húzkodjuk, tépkedjük, nyúzzuk tovább a pilláinkat, nem aggassunk rá súlyokat. Vigyázunk rájuk!


Ápoljuk a pilláinkat!

A szempillák meghálálják a törődést, töredezett pillák esetén használjunk szempillaápoló készítményt, ami nemcsak regenerálja, erősíti a pillákat, de a növekedésükre is hatással van. A drogériákban többféle márka közül választhatunk. Saci a Lancome Cils Booster Lash Serum szempillaregeneráló szérumjára esküszik, a használat után az eredmény tényleg jól látható.


Szempillaspirálok – velük is lehet varázsolni

Dúsító, göndörítő, hosszabbító… Minden problémára találhatunk megoldást. Könnyen el lehet veszni a szempillaspirálok hatalmas kínálatában, főleg, ha nem annyira járatos az ember a sminktermékek világában. Íme Saci néhány gondolata a szempillaspirálokról:


  • A szempillaspirál kiválasztásánál két dolgot kell figyelembe venni. Először a saját szempilláink minőségét (hosszú, rövid, vékony vagy vastag pilláink vannak-e), másodszor azt, hogy milyen végeredményre vágyunk (természetes hatás, hosszú, de különválasztott pillák, esetleg dús és hosszú vagy műszempilla hatás).

  • A szempillaspirálok festékanyaga minél folyékonyabb, annál vékonyabb pillákat eredményeznek, minél sűrűbb a festékanyaguk, annál vastagabban tapadnak a pillákra, vagyis az előbbi szépen hosszabbít és szétválaszt, még az utóbbi inkább dúsít és hosszabbít.

  • Én minden szemszínhez a fekete spirált szeretem. Ha színes spirált választok, azt a smink stílusa indokolja, nem a szem színe. Nyilván a barna szín árnyalatai a legtermészetesebbek, az élénk lilák, zöldek, kékek pedig nagyon vidámak, gyermekrajz szerűek, bohókásak, komolytalanok.

  • Sokan szeretik felvitel előtt jól belepumpálni a spirál keféjét a festéket tartalmazó részbe, de ezzel csak azt érjük el, hogy a tubusba levegő kerül, így a festék hamarabb beszárad, csomósodik. Figyelni kell rá, hogy a spirált ne használjuk szabad levegőn vagy huzatban, mert így is túl hamar kiszárad.

  • A szempillaspirálokat, felbontás után három hónapig szabad használni és nagyon kell vigyázni, hogy semmi idegen anyag ne kerüljön bele. Ha kezd kiszáradni, nem vizezgetjük, hígítgatjuk, mert komoly szemészeti fertőzéseket okozhatunk vele.

  • Kedvenc trükköm, hogy a spirálkefét cikk-cakk irányban mozgatom, így sokkal könnyebb szétválasztani és teljes felületen befedni a pillákat.

Fotó: Pixabay


73 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page