top of page
  • antiagingshow1

Neked mi az anti-aging stratégiád?


Ha már az oldalunk neve AntiAgingShow, beszéljünk egy kicsit az anti-agingről, avagy öregedésgátlásról. Tudniillik ez nem csak arról szól, milyen hatékony krémeket használunk és milyen egészséges ételeket eszünk, hanem arról is, hogyan gondolkodunk magától az öregedésről.



Női arc csukott szemmel
Te mit gondolsz az öregedésről? ( Fotó: Karelys Ruiz/ Unsplash) )

A harmincadik születésnapunk tájékán esik meg általában velünk, hogy első almalommal észrevesszük a ráncainkat a tükörben és ilyenkor kúszik be az anti aging kifejezés a szótárunkba. Kezdetben csak puszta kíváncsiságból vezérelve, később aztán tudatosan kezdünk foglalkozni ezzel a témával. Míg egyes nőket sokkal kevésbé érdekel a szem körül megjelent szarkalábak, a homlok barázdái, az orrot és a szájzugot összekötő mélyebb vonal kialakulása, mások már negyven körül felkeresik a plasztikai sebészt, hogy megelőzésképpen kipróbáljanak egy-két fiatalító beavatkozást. Vannak, akik a „szépen öregedni” míg mások az „örökké fiatal” maradni kategóriába tartoznak.


A bőr biológiai változása

Rossz hírünk van: szervezetünk belső öregedési folyamatára nem tudunk hatni. A génjeinktől függ, hogy ez a folyamat mennyire gyors és látványos. Elég, ha csak szüleinkre, nagyszüleinkre vetünk néhány pillantást, elképzelhetjük, hogyan fogunk kinézni húsz, harminc év múlva. Jó hír viszont, hogy a külső hatások miatt bekövetkezett öregedésre életmódunkkal hatással lehetünk. A bőr fiatalos feszességéért a benne lévő kollagén és elasztin kötőszöveti rostok a felelősek. Ahogy telnek az évek, ezek a rostok már nem termelődnek újra, számuk fokozatosan csökken. Először az első szarkalábak, apró ráncocskák jelennek meg, a későbbiekben a megmaradt rostok veszítenek a rugalmasságukból, megnyúlnak, ettől a bőr megereszkedik, az arc kontúrjai megváltoznak. Bizonyos kor után már nem az izgat minket, hogy a bőrtípusunk - zsíros, száraz vagy kombinált - problémáit kezeljük, sokkal inkább azt figyeljük, bőrünk hogyan öregszik. A bőröregedés kérdéséhez sokféleképpen közelítenek a nők, ami azonban mindenki számára követendő jó tanács: az ápolt bőr szebben öregszik. Az, hogy milyen készítményekkel, kezelésekkel tartjuk karban bőrünket, sokban függ személyiségtípusunktól. Szerencsére ma már mindenki megtalálhatja azt a vonalat, amiben a leginkább hisz. Ime négy személyiségtípus és aniti aging stratégiája. Te melyikbe tartozol?


Az azonnali szépülés híve

Mindig pontosan tudod, mire vágysz és mindent megteszel azért, hogy vágyaid azonnal teljesüljenek. Az arcápolás terén azokat a készítményeket, kezeléseket választod, amelyek azonnali, látványos megoldást nyújtanak. Nem igazán érdekel a jövő, azt hiszed el, amit a két szemeddel látsz. A homályos ígéretek, mások tapasztalatai nem kábítanak el. Ha valami bizonyított nálad, nem sajnálod érte a pénzt, ugyanakkor nyitott vagy a csúcstechnológia újdonságai iránt.


A tudatos jövő építő

Gyermekkorod óta készülsz a jövőre. Egészségesen élsz, rendszeresen mozogsz, odafigyelsz a helyes táplálkozásra. Kiskamaszként is használtál már kozmetikumokat, mivel rettegtél a pattanásoktól. Az esti arctisztítás elengedhetetlen része az arcápoló rituálédnak, tudod jól, hogy a kozmetikumok hatóanyagai a megtisztított a bőrbe könnyebben jutnak be. Fényvédő nélkül nem mész ki az utcára, s délben messziről elkerülöd a napot.


A tudomány szerelmese

Abban hiszel, ami tudományosan megalapozott. A kémia, a biológia kedvenc tantárgyaid voltak az iskolában, imádtad a kísérleteket. Ámulatba ejtenek a tudományos fejlesztések, csodálattal tölt el, amikor észreveszed a dolgok mögötti összefüggéseket. A szépségápolás terén nálad csak azok a márkák jöhetnek szóba, melyek mögött komoly tudományos háttér van. Rajongsz az új összetevőkért, kívülről fújod, melyik mire jó.


A természetesség megszállottja

Te vagy az a nő, aki csak bio piacon vásárol, évek óta nem eszik húst és ruhái is csak természetes anyagból készültek. Nagyon odafigyelsz, mit kensz az arcodra. Legszívesebben saját magad készítenéd el kozmetikumaidat, lehet, hogy már részt is vettél néhány kencekészítő tanfolyamon. A ráncok igazából nem érdekelnek, az arcápolás során a bőröd egészségének, komfortérzetének a megtartása a fontos. Szereted a növényi és bio kozmetikumokat.


Ezt is olvasd el!


bottom of page