top of page
  • László Kriszta

Sminkpaletták karácsonyra

Frissítve: 2022. jan. 8.

Praktikusak, szépek, sminktáskánk ékszerei. Egyszerűen beléjük szeretünk, mert a csomagolásuk általában oly szemet gyönyörködtető, a különböző színek variációi rabul ejtenek. A közelgő karácsony alkalmából jöjjenek a kedvenc sminkpalettáink.


Bevallom, könnyen elcsábulok, ha egy márka piacra dob egy új sminkpalettát, pláne, ha olyan árnyalatokban, amelyek passzolnak a színeimhez. Elfeledkezem arról, hogy igazából nincs is szükségem rá, mert a színárnyalatok egyenként megvannak már szóló kiszerelésben, vagy másik sminkpalettában. De az új összeállítás annyira vonzó, hogy évente egyszer megengedem magamnak a luxust és felfrissítem vele a sminkkészletemet.


Nehéz a választás, mert a sminkpaletták különbőző változatai léteznek: vannak csak szemhéjfesték-paletták, rúzspaletták, a kettő egyben és az arc alapozásához, kontúrozásához használt paletták.


A sminkpaletta egyébként tetszetős ajándék is, karácsonyra kitűnő választás női családtagoknak, barátnőknek. Nincs olyan nő, aki ne örülne neki.


Chanel Les 4 ombres intenzív szemhéjpúder

Nemcsak sznobizmusból gondolom úgy, hogy egy Chanel paletta a sminktáskám egyik alapdarabja. Jóllehet a csomagolás diszkrét eleganciája, a Chanel logó üzenete már magában meggyőző. A szemfesték minősége és az egymást kiegészítő négy színösszeállítás sokat segít a mindennapos sminkelésben. Nekem ez a négy szín az alap, ők passzolnak a legjobban a barna szememhez, velük tudom a legkönnyebben elkészíteni azt a bizonyos " füstös szem" sminket, amit úgy szeretek. Ha egy kicsit bevizezem az ecsetet és úgy viszem fel a festéket a szemhéjamra, csillogóbb és tartósabb lesz a hatás.
MAC eye shadow x9

Vaduljunk be egy kicsit és a Föld színei után, jöjjenek a lila különböző változatai! A MAC szemhéjfesték-palettájában már kilenc árnyalat közül válogathatunk, ami első látásra csábító, de jó ha tudjuk, a végén úgyis csak azt a hármat használjuk, ami a legjobban bejön nekünk. Ettől még jól esik nézegetni a többi árnyalatot és alkalomadtán kísérletezni velük. Mivel a MAC márka a profi sminkesek kedvence, nemcsak ez a lila színek varációja, hanem rengeteg más színkombináció is megtalálható a kínálatukban. Ha elakadnánk abban, hogy nekünk mely színek állnak jól, érdemes beugrani valamelyik MAC márkaüzletbe és kikérni a sminktanácsadók véleményét.


Emeljük a tétet és válasszunk egy olyan palettát, amelyben 12 színárnyalat található. S ha már közelegnek az év végi ünnepek, próbáljuk ki bátran a csillogó, erősen pigmentált színeket is. Ha felmegyünk a márka oldalára, virtuálisan ki is próbálhatjuk, hogyan állnak nekünk. Na jó, a kamera egy kicsit torzít, a valóságban az eredmény sokkal szebb, de legalább elképzelésünk lesz arról, mit várhatunk ezektől a fényes árnyalatoktól. Ár-érték arányban a Catrice márka jó választás, a szemfestékeik tartósak és megfizethető az áruk.Nemcsak szemhéjfesték-paletták léteznek, de a klasszikus rúzsok helyett, válaszhatunk rúzspalettát is, ami több színt tartalmaz. Ez igazán praktikus megoldás ha "rúzsfüggők" vagyunk és napjában akár többször is kirúzsozzuk az ajkainkat. A L'Oreal Paris Color Riche La Palette Glam rúzspalettája hatféle színárnyalatot tartalmaz, de a hat alapszínt egymással is kombinálhatjuk, összekeverhetjük, így újabb árnyalatokat hozhatunk létre velük. Én a piros különböző variációit kedvelem, méghozzá intenzív pigmentált verzióban, de a márkának van szatén és matt fényű ajánlata is.

Ha még több színre vágyunk, válasszuk az EVANA SENSATIONAl rúzspalettát. Erősen pigmentált, krémes állagú rúzsok, amelyek tartós eredményt adnak. Változatos árnyalatai és festék jó állaga miatt könnyen megy velük a sminkelés. Ez a paletta a profi sminkesek kelléke is lehetne, de miért is ne lehetnénk mi is saját magunk profi sminkesei?
Menjünk tovább a paletták kínálatában és térjünk át az alapozás területére. Az AVON praktikus terméke egy bronzosító, pirosító és highlighter egyetlen palettán 6 különböző matt és csillogó hatású árnyalattal és beépített tükörrel felszerelve. Kezdő sminkelőknek megsúgom, hogy a highlighter az arc kontúrozásának az egyik alapvető fogása, ami arra szolgál, hogy az ovális arcforma elérése céljából az arc egyes területeit árnyékoljuk, másokat pedig kiemelünk. Amit ki szeretnénk emelni, oda világos színt (highlightert) viszünk fel, amit pedig háttérbe szeretnénk szorítani, oda sötétet. Személyes jótanács: ha szeretnénk elsajátítani a kontúrozás művészetét, nem árt egy gyorstalpalő sminktanácsadáson részt venni.


Ha tetszett ez a cikk, ezt is olvasd el!


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page