top of page
  • antiagingshow1

Orosz manikűrrel a szép körmökért


Az öregedés a kezeinket sem kíméli, sőt életkorunkról legőszintébben ez a testrészünk árulkodik. Míg az arcunkról egy jó sminkkel, vagy esztétikai, plasztikai beavatkozásokkal éveket faraghatunk le, ez a kezeink esetében nem olyan egyszerű. Éppen ezért bizonyos kor felett nem árt, ha a hidratáló kézkrém a legjobb barátunkká válik és külön figyelmet szentelünk a körmeinknek is. Ellátogattunk Budapest egyik legelegánsabb szépségszalonjába, ami többek között arról híres, hogy itt dolgoznak a város legprofibb manikűrösei. A BeautyPest szalonban egy óra körömápolási rituálé után meggyőztek minket arról, hogy a manikűrt lehet művészi fokon művelni.


Rövid hajú nő mutatja a szines körmeit
A tökéletes manikűr, szines köröm eltereli a figyelmet az idő múlásáról. ( Fotó: Vincze Máté)


Mindig irigyeltem azokat a nőket, akik minden héten megcsinálják maguknak a körmüket. Élvezik ezt az öngondoskodó tevékenységet, ügyesen eltávolítják a latapadt bőrt a körmökről, precízen lakkoznak és van türelmük kivárni, a lakk tökéletesen megszáradjon, így kerülve el, hogy a munkájuk gyümölcse egy rossz mozdulattal tönkre menjen. Én sajnos nem tartozom közéjük. Akárhányszor próbálkoztam az otthoni manikűrrel, mindig történt valami apró malőr, ezért mostanában már neki sem állok. Ha van időm, inkább profik segítségét kérem és utána napokig büszkén gesztikulálok ápolt kezeimmel. Mivel pont az időből van a legnagyobb hiány az életemben, ez a szépítő program ritka kincsnek számít, megbecsülöm.


Hagyományos kézi manikűr a múltban

Emlékszem, gyerekkoromban, amikor elkísértem anyukámat a fodrászhoz, amíg ő berakott frizurájával a hajszárítóbúra alatt ült, a manikűrös kislány serényen dolgozott a körmein. Anyukám egyik keze egy műanyag tálban ázott, a másikon a bőrfeltoló- kaparó, a bőrvágó olló, a reszelő tevékenykedett. Aztán jött a hagyományos vörös lakk dupla rétegben és én órákig nem foghattam meg anya kezét, nehogy tönkre tegyem a műalkotást. Kamaszlányként néha én is kipróbálhattam ezt a rituálét, a piros lakk helyett decens színtelen lakkot kaptam, de ennek is nagyon örültem. Ahogy telt az idő, a manikűr élménye évekig kimaradt az életemből, akkoriban a bölcsész egyetemisták nem igazán foglalkoztak a kezükkel, majd kisgyermekes anyaként sem időm, sem erőm nem volt a heti kézápolási rituáléhoz. Érett nőként fedeztem fel újra az ápolt kezek adta önbizalomerősítő hatást és amikor lehetséges, ma is élek vele.


Szemüveges nő körmein manikürős dolgozik
Érdemes bizonyos kor felett a körmeinket szakértőre bízni. ( Fotó: Vincze Máté)

Orosz manikűr: avagy segít a gép a körömápolásban

A BeautyPest szalon alapítója és ügyvezetője Ajrapetova Nelli orosz felmenőkkel bír, inspirációit az orosz szépségipar újításaiból is nyeri. Szépségszalonjában a legjobb alapanyagokkal dolgoznak, kollégái pedig megbízható szaktudással rendelkeznek. Nem csoda, hogy a manikűr technikák között előkelő helyen szerepel az orosz manikűr, aminek lényege, hogy a hagyományos eszközöket csiszolófejekkel ellátott gép egészíti ki. Ezt a manikűrt végző szakemberek is nagyra értékelik. Nemcsak azért, mert nekik is kellemesebb a géppel dolgozni és a vendég semmiféle fájdalmas érzést sem tapasztal, de az eredmény is tartósabb lesz. Ennek oka: míg a hagyományos manikűr során csak a letapadt bőr egy részét tudják eltávolítani, a gépi manikűrrel a teljes egésze eltávolítható, ráadásul a nem kívánatos körömbőr nehezebben is nő vissza a körömlemezre. Lakkozáskor pedig a lakkot nagyobb felületre lehet felvinni, ettől a végeredmény még látványosabb lesz. Mindezt én is megtapasztaltam, csak ámultam, mennyivel szélesebb és hosszabb lett a körömfelület a művelet után.


Gépi manikűr
Az orosz manikűr lényege, hogy gépi segítséget is igénybe vesznek. ( Fotó: Vincze Máté)

Gél lakk vs. hagyományos körömlakk

Amikor a lakkozásra került a sor és én a hagyományos körömlakkot választottam, a manikűrös kolléga csodálkozó tekintettel nézett rám. A mai világban a nők nagyrésze a gél lakkot kedveli, nem csoda, hiszen számos előnye van. Rugalmas, nem kopik, nem pattogzik le, nem válik fel, és a körömfestés akár 3 hétig is tökéletesen tartós marad. A BeautyPest szalonban híresen szép körmöket varázsolnak a gél lakkot alkalmazva, ami szintén vonzó érv mellette. Csakhogy a gél lakkot otthoni körülmények között nem lehet eltávolítani, 3 hét után vissza kell térni a profi manikűröshöz és ez az én életvitelembe sajnos mostanában nem fér bele. A manikűrös szakember érveimet elfogadta és ugyanolyan lelkesedéssel és precizitással állt neki a klasszikus lakkozásnak, mintha gél lakkal dolgozott volna.


Piros lakkal festik a körmöt.
A vidám piros szín a körmön jókedvre derít. ( Fotó: Vincze Máté)

Az eredmény is pontosan ugyanolyan szép lett, 1 hétig büszkén viseltem a kedvenc piros színemet a körmeimen. Amikor már lenőtt a festék, otthon egyedül le tudtam mosni. Színtelen körmeim szomorú látványától újra feléledt bennem a vágy, hogy visszatérjek a BeautyPest szalonba és újra igénybe vegyem a manikűr szolgáltatásukat. Egy hétig nap mint nap átéltem,

hogy egy tökéletes manikűr milyen jól erősíti az önbizalmat, s ehhez könnyen hozzászokik az ember.


Ezt is olvasd el!

bottom of page