top of page
  • antiagingshow1

Szépségápolási titkok inspiráló nőktől: Kassai Fibi

A magyar sminkes szakma kiemelkedő egyénisége, sok ismert nő bízik annyira a tudásában, hogy csak vele engedi sminkeltetni magát fontos megjelenések előtt. Kassai Fibi sminkes nemcsak ezért imádja a munkáját, számára a sminkelés az egyik legnagyobb szenvedély az életében. Törékeny alkatát látva nem gondolnánk, hogy három gyerek anyukája, génjeinek és tornász múltjának köszönhetően a szülések után is irigylésre méltóan kockás maradt a hasa. Több évtizedes szakmai múltjának köszönhetően otthon van a szépségápolási praktikák világában, amelyeket maga is kipróbál a fürdőszobájában.



Fibi számára a munkája a szenvedélye, otthon van a szépésgápolás kulisszatitkaiban. ( Fotó: Instagram)

Így indul a reggelem

Nem bírom az éjszakázást, este 10-11 óra körül lefekszem, viszont reggel korán, fél 6-kor kipattanok az ágyból. Csinálok magamnak egy teát, felveszem a sportruhámat és megyek futni. Ha tehetem, minden nap fél órát futok, a futás nagyon jól kikapcsol, a mentális egészségem miatt is szükségem van rá.


Bőséges reggeli, vagy csak egy csésze kávé?

Amikor visszaérkezem a futásból, a lenyugvási időszak alatt letusolok, utána tejeskávét iszom és hozzá jó reggelt kekszet eszem. Ez a zabkeksz a kávéba mártogatva teljes mértékben kielégíti az igényemet. Annyira szeretem, hogy amikor külföldi fotózásokra utazom, akkor is becsomagolok néhányat a bőröndömbe. Persze amikor baráti társasággal elmegyünk közösen reggelizni, nem akarok kilógni a sorból, ilyenkor zöldséget és tojást szoktam rendelni magamnak. Próbálom elkerülni a kenyeret, szerencsére nem esik nehezemre.


Arcápolási rutin reggel

Nyáron sok időt töltök a napon, most is barna vagyok. Figyelek a fényvédelemre, nem szoktam kifeküdni a tűző napra, mivel sokat hajózunk, akaratlanul is éri a nap a bőrömet. Nálam az esti arcápoláson van a hangsúly, akkor krémezem be vastagabban az arcomat és a testemet. Reggel általában habzó arclemosóval tisztítom át a bőrömet, nyáron az alapozómat összekeverem a teljesen általános hidratáló krémemmel, és vékony rétegben viszem fel a bőrömre.


Smink nélkül soha?

Szeretek mindig jól kinézni és a munkámban el is várják tőlem, hogy ki legyek sminkelve. Ettől leszek hiteles. Mindig is azt vallottam, hogy egy sminkes a saját maga cégére. Számtalanszor hallottam vissza ezt a mondatot: pont ilyen sminket szeretnék, mint amilyen a tied. Reggel megadom a módját a sminkelésnek. Nekem ez egy jó fél órás szertartást jelent, sminkelés közben rákészülök a napra, közben kibambulok az ablakon, elgondolkozom a tegnapon, holnapon és a mai napon. Nem kapkodok, van egy sminkasztalom kis tükörrel, tökéletes világítással, ami mindig fontos a smink elkészítésénél.


A sminkelés egy jó félórás szertartást jelent Fibi számára reggelente.
Munkájához hozzátartozik, hogy mindig szépen ki legyen sminkelve.( Fotó: Instagram)


Egy csepp parfüm

Szeretem az illatokat, az átlagemberhez képest nagyon sok parfümöm van, de ritkán használom őket. Szeretem Tom Fordnak az összes illatát, mindegyikben érzek valami különlegeset. Mostanában nagyon divatosak az erős, fűszeres dubai parfümök, én is vettem egyet, de rá kellett, hogy jöjjek, hogy ez nem én vagyok. Én inkább a púderes, tisztaságot árasztó illatokat kedvelem.


Extrák, amelyektől jól érzem magam


Mozgás

Nem szoktam tudatosan megtervezni a sportolásomat, a futásban az a jó, hogy a saját ritmusomhoz tudom beilleszteni. Nem kell egy edzőterembe időre elmennem, ami stresszel engem. Gyerekkoromban az általános iskolában szertornáztam, de csak szakkör jelleggel hetente kétszer. Gondolom ennek és a fizikai adottságaimnak köszönhetően van egy olyan izomfelépítésem, ami három gyerek után is elég jó. A barátaim nem hiszik el, hogy az utóbbi időkben egyetlen egy felülést nem csináltam és mégis kockás a hasam.


Nem suokta tudatosan megtervezni a sportolását, a futás szabadságot ad neki.
Szertornász múltja és jó fizikai adottságainak köszönheti karcsú alakját. ( Fotó: Instragram)

Fodrász

A szakmámból és az érdeklődési körömből adódóan, jól kezelem, formázom a hajam. Nyitott szemmel járok a munkámban, figyelem a technikákat, eszközöket és magamon is kipróbálom őket. Másnaponta mosok hajat, nekem ez plusz tisztasági érzetet ad. Ha tehetném minden nap hajat mosnék, de a hajam kímélése miatt nem teszem. 50 felé közeledve erőteljesen őszül a hajam, ezért havonta járok fodrászhoz tőfestésre.


Kozmetikus

Klasszikus kozmetikába évente háromszor-négyszer járok. A hagyományos tisztításból, gőzölésből, masszírozásból nekem ennyi elég. Vannak orvos-esztétikai kezelések, amelyeket viszont rendszeresen igénybe veszek, ilyen például a botox. Dr. Pónyai Katinka bőrgyógyászt régóta ismerem, megbízom a tudásában. Ő szokott a szemem körüli területre és a két szemöldökön közé botoxot befecskendezni. Nekem teljesen oké, ha a ráncaimon egy kicsit finomítunk, viszont hialuronsavas feltöltésre nem vállalkozom. Úgy gondolom, az már megváltoztatná a vonásaimat.


Azt vettem észre, ahogy idősödnek a nők, egyre férfiasabb vonásaik lesznek. A feltöltésekkel, amelyek élet adnak az arcnak egyre karakteresebbé válnak a vonások, amelyek inkább a férfiak jellemzői.

Manikűr-pedikűr

Mivel a kezemmel dolgozom, elvárás, hogy az is makulátlan legyen. Gél lakkom van a lábamon és a kezemen is, amit nagyon szeretek.


Feltöltődés

Szerencsés helyzetben vagyok, hogy Balatonfüreden van egy apartmanunk, ahová nyáron leköltözünk, így számomra az egész nyár nyaralás. Nincs szükségem extra wellness programokra. Innen szoktam feljárni Pestre dolgozni, munka után jó ide visszatérni. Nagy társasági életet élünk, a baráti vacsorák, sütögetések feltöltenek.


Kedvenc termékeim :


Arcápoló: Mixa Micellar Water micellás tisztíó arcra és szemre

Mixa Micellar Water micellás tisztíó arcra és szemre
Mixa Micellar Water micellás tisztító arcra és szemre



CeraVe habzó arclemosó
CeraVe habzó arclemosó

Andrea Gere Grapelove arcszérum
Andrea Gere Grapelove arcszérum

Andrea Gere Grapelove anti-aging arckrém
Andrea Gere Grapelove anti-aging arckrém

Omorovicza Magyar Királynő Permet
Omorovicza Magyar Királynő Permet


Sminktermékek:

Tartelette sminkpaletta, Pet McGarth alapozó, Rimmel Lasting radiance bronzosító, Inglot Lip Pencil, Mac Cherry Lip szájkontúr ceruza





Testápoló
Mixa intenzív tápláló testápoló
Mixa intenzív tápláló testápoló

Ezt is olvasd el!

bottom of page