top of page
antiagingshow1

Könyvek a változókorról


Anyám és nagyanyám is túlélte, én is túl leszek rajta! Sokan még mindig így gondolkodnak a változókorral kapcsolatban, ami abból is adódhat, hogy keveset tudnak róla. Pedig ma már elég sok szakirodalom foglalkozik ezzel a teljesen természetes, bizonyos kor felett minden nőt elérő állapottal, amikor a hormonok játékának köszönhetően különböző testi és lelki tünetek hívják fel a figyelmünket az idő múlására. Jöjjön most 5 könyv, amelyek más-más aspektusból közelítik meg a témát.






Hormonok játéka

Dr. Esche-Belke - Dr. Kirschner-Brouns

Nők a változókor küszöbén - A hormonális egyensúly titkai

A változókor nem a világ vége, hanem új lehetőségek kezdete! A tüneteket lehet csökkenteni, ha tudjuk hova és kihez forduljunk velük. Vallják a szerzők, akik a legújabb tudományos ismeretek alapján új módszereket mutatnak be: segítségül hívják az epigenetika, a stresszkezelés, a mikrobiom-kutatás és a gyógyító táplálkozás eredményeit, hogy az életük középső harmadában járó nők megtalálják az egyensúlyt, és csökkentsék a menopauza hullámvasúthoz hasonlítható kellemetlen testi és lelki tüneteit.





Ahogy az orvosok látják

László Ádám és Jakab Attila

A menopauzális medicina

Ha szeretnél belemerülni a menopauza orvosi megközelítésébe, akkor neked való ez az egyetemi tankönyv. A menopauzális medicina rengeteget fejlődött és változott az utóbbi évtizedben: világszerte az endokrinológia és a nőgyógyászati ellátás meghatározó elemévé vált. A szerzők a könyvben kitérnek a változókor kórélettanára, a tüszőhormon hiánya okozta tünetekre és a késői következményekre, a kezelés lehetőségeire, valamint a nemzetközi és a hazai szakmai ajánlásokra. A szerzők szeretnék az orvosokat és ezáltal a laikusokat is egyfajta paradigmaváltásra ösztönözni, bizonyítani, hogy hogy mai tudásuk szerint a változókori panaszok hormonkezelése úgy az életminőség javítása, mint a későbbi betegségek megelőzése céljából szükséges és biztonságos eljárás.





Nem vagy egyedül!

Maaike De Vries, Manon Kerkhof

A legjobb csajok is lesznek ötvenévesek

Micsoda igazság! Az élet rendje, hogy 45 és 55 éves kor között felborul a hormonegyensúly, és búcsút mondhatunk a termékenységnek. Ezeknek az éveknek a legtöbb nő nem örül, de ha úgy fogja fel, hogy átmenetet jelentenek egy következő életszakaszba, ahol még rengeteg izgalmas dolog várhat rá, már árnyaltabb a kép. Csakhogy sajnos az átmenet nem mindig zökkenőmentes. A nők túlnyomó többsége megérzi a változást, amely sokféleképpen jelentkezhet: a még könnyedén vehető éjszakai verejtékezéstől kezdve a normális életet ellehetetlenítő súlyos panaszokig és tünetekig. Ez a könyv ezekről a tünetekről és megszelídítésükről szól.





Dietetikusok segítsége

Dr. Mák Erzsébet Aradvári-Szabolcs Mariann Végvári Viktória

Menopauza - Változó kor - változó szükséglet

Ebben a kötetben nemcsak szakszerű és közérthető ismereteket kapunk a változókorról, vagy

más néven a menopauzáról, hanem egészen új megközelítésben, mégpedig a táplálkozástudomány felől. Három tapasztalt és elhivatott dietetikus alaposan körbejárja a témát, s az információkat olyan ételek receptjeivel egészítik ki, amelyek jótékonyan és szelíden enyhítik a változókorral járó kellemetlen tüneteket. A tartalmas olvasnivalót szép fotók teszik még színesebbé.





Spirituális megközelítés

Szabó Judit

Fordulópont - A változó kor a nő életében

És most jöjjön a változókor spirituális és lelki megközelítése. A könyv első része ezért a változó kor szellemi hátteréről, valódi okairól, és az itt megoldandó spirituális feladatokról szól, hasznos gyakorlati tanácsokkal kiegészítve. A második rész a változó kor lélektani oldalát mutatja be, felhívva a figyelmet azokra a sorsdöntő lépésekre, amelyeket a nőnek ezekben az években kell megtennie, hogy élete második felét egészségesen és kiegyensúlyozottan élhesse. A kötet harmadik része a változó kor testi tüneteiről szól, amihez egyedülállóan gazdag alternatív gyógymód gyűjteményt csatolt az írónő.





Ezt is olvasd el!



112 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page