top of page
  • antiagingshow1

BB krém vagy alapozó?


Jön az ősz, lekopik a nyári barnaságunk, arcunkon előbújnak a bőrhibák. Ilyenkor újra előkeressük a sminktáskánkból az alapozónkat, hogy eltakarjuk vele mindazt, amit nem szeretünk látni magunkon. És persze fényt, ragyogást, egészséges kinézett varázsolunk segítségével az arcunkra. Fábián Éva mestersminkessel most arról elmélkedünk, hogy mikor nyúljunk az alapozóhoz és mikor válasszuk ennek „lágyabb” változatát, a BB krémet. No meg mire jók még a színezett hidratálók és az úgynevezett CC krémek.


Fábián Éva Orsit alapozza
Az alapozót ecsettel vigyük fel


Éva profi sminkesként rögtön belevág a dolgok közepébe: „Ha valaki komolyabb sminket szeretne feldobni magára reggel, mindenképpen válassza az alapozót. Ahogy a neve is mutatja, ez adja a szilárd bázist, alapot a többi sminktermék számára. Azon túl, hogy egységesíti a bőrképet, tökéletesen elfedi a bőrhibákat, hosszú ideig megtartja a többi sminkterméket, mint például a púdert, a pirosítót, a highlightert. De még a szemhéjfestéket is, mert az alapozót a szemekre is felvisszük ebben az esetben.”


És mi van akkor, ha nem akarunk full sminkben kimenni aznap az utcára, egyszerűen csak szebb bőrszínt, több ragyogást szeretnénk?


Éva: Ilyenkor jöhetnek a színezett hidratálók. Használatuk egyszerű és gyors, akár egy klasszikus hidratáló krémé. Könnyed, lehelet vékony természetes fedést biztosítanak. Pigmentekkel vannak dúsítva, ezek idézik elő az üde, egységes bőrszínt. Egyébként azzal, hogy reggel hidratáljuk a bőrünket, már látványos javulást vehetünk észre az állagán. Pláne, ha nem felejtjük el a belső hidratálást sem, a napi 2 liter folyadék bevitelét!


A BB krémek nem ugyanazt tudják, mint a színezett hidratálók?


Éva: Hasonló elven működnek, de a hatásuk és a feladatunk kicsit más. Fedésük gyengébb, mint az alapozóké, viszont a színezett hidratálónál erősebb. Nem ápolják olyan intenzíven a bőrt, mint a hidratáló krémek. Az ázsiai nők arcápolási rutinjából eredő BB krém – „beauty balm” vagy „blemish balm” - egyfajta szépség-balzsam, feladata a bőrszín kiegyenlítése, valamint a bőrhibák korrigálása.


Menjünk tovább az ABC betűiben és nézzük, mire jók a CC krémek?


Éva: A kozmetikai ipar nem áll le, rendszeresen újdonságokkal lepi meg a nőket. A CC krémek a BB krémek újra gondolt, tökéletesített változatai. Angol nevük „color corrective”, illetve „color control”, ami azt jelenti, hogy színkiegyenlítő, bőrszín egységesítő funkcióval bírnak. Valamivel könnyedebb fedést nyújtanak, mint az alapozók vagy a BB krémek. Nagyon kellemes állagúak, könnyedek, légiesek, selymes érzetet keltenek a bőrön. Általában bőrvédő és bőrregeneráló összetevőket, hidratáló hatóanyagokat is tartalmaznak. Az azonnali ragyogó hatás mellett hosszútávon ápolják a bőrt.


107 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page